• Pregleda: 7110

Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

Gradsko veće na današnjoj sednici donelo je odluku o prihvatanju prenosa prava vlasništva nad nepokretnosti u vlasništvu Ministarstva odbrane a koju čine objekti i površina na područu današnje kasarne "Kosta Nađ".
Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

Nepokretnosti u sklopu kasarne "Kosta Nađ" na teritoriji MZ "Novi grad" prostiru se na ukupnoj površini od oko 9 hektara. Prema proceni subotičke Poreske uprava, filijala Subotica vrednost ove površine (sa pripadajućim objektima) iznosi ukupno 3.025.742,39 evra (građevinsko zemljište 993.198,95 evra i građevinski objekti 2.032.543,43 evra)

Po Ugovoru koji treba da bude potpisan Grad Subotica će biti dužan u roku od 5 godina od dana potpisivanja ugovora isplati pun iznos, s tim da se prvi deo naknade u iznosu od 10 miliona dinara uplati u roku od 30 dana od dana potpisivanja Ugovora, a preostali deo naknade u 54 jednake mesečne rate

Prva rata dospeva na plaćanje 25. januara 2016. godine, a naredne rate se isplaćuju do 25. svakog narednog meseca zaključno sa 25. junom 2020. godine. Grad Subotica stupa u posed u roku od 30 dana od dana isplate prvog dela naknade.

Da podsetimo, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je 2. marta 2015. godine dostavila gradonačelniku Subotice navedenu procenu Poreske uprave, kao i zahtev da Grad Subotica donese Odluku nadležnog organa o prihvatanju prenosa prava javne svojine na nepokretnosti koju čini vojni kompleks „Kosta Nađ“ na Grad Suboticu. Donošenje te odluke bilo je neophodno zbog preciziranja uslova plaćanja naknade koja može biti u ratama (najviše 60 mesečnih rata ili pet godišnjih rata) ili u nepokretnostima-stanovima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Simo Odgovori
Dobro. I za sta ce to grad da koristi? Da li ima neki plan ili su tamo samo ideje izrecene preko medija? Mogu da se kladim sta ce biti rezultat ove kupovine. Bice jos ulaganja u renoviranje i adaptaciju i onda ce se nekom "gospodinu" iznajmiti to za 1000e mesecno jer nikome to ne treba. Vreme povracaja investicije ce biti vise godina nego sto smo bili pod Turcima.
SALE Odgovori
zašto da kupujemo svoje.narode vi ste slepi pa hajde da se već jednom pobunimo.
Vesko Odgovori
Nije mi jasno, dajemo novac za kasarnu koja pripada suboticanima. Za taj novac ste mogli
otkupiti AGROKOMBINAT, sto mnogo povoljnije, vise zemlje i mogucnost zaposljavanja i pri-
lika da se aktivira nas poznati poljop. strucnjak u Gradskoj kuci, kojem je "dosadno" sediti u
kancelariji i predstavljati grad, kad nema gradonacelnika. Rado bi se prihvatio posla kao i njegov
prijatelj - direktor jednog jkp.
igorm Odgovori
Bolje bi bilo da gradonačelnik i gradska vlast ne potpisuje ništa i ne zadužuju grad jer će ubrzo da odu sa vlasti pa će ostaviti samo zaduženje.
joška Odgovori
Opet je Maglai nasamario subotičane. Dajemo 3 miliona za naše. Pa dokle će ovaj čovek da nas cedi. Najveći portezi u Subotici na obradivo poljoprivredno zemljište. Zadužuje nas tako da će nam i unuci plaćati za ono što nam ne treba, samo da bi se dodvorio Begradu.
nik Odgovori
Interesantno je da kupac kupuje nepokretnost, koja nije u funkciji,na period od 5 godina i da stupa u posed 30 dana posle uplate prve rate. To svakako znači da za šoping mol neće biti novca najmanje 5 godina ali da nepokretnost možete zameniti na primer za 9 hektara peska na Kelebiji sa nekim uspešnim privatnikom koji će uz nadljudske napore tu istu nekretninu ,teška srca ,ustupiti stranom investitoru za recimo 30 miliona evra.
goran Odgovori
Ako nepotpise sadasnji, potpisace, sledeci,,, Neko na vlasti vrsi pritisak, na njih i nemaju drugog izbora.Naredba stize iz Beograda,nema para u budzetu, i ispumpavaj kolko mozes iz manjih gradova.,, Cista diktatura,,, Dva bagera i srusiti objekat,, ni cent im nebih dao,, za nesto sto je bila drzavna svojina, izgradena, solidarnoscu, gradana.
niko Odgovori
treba neki kviz da se napravi ko pogodi za koju je namenu kupljena kasarna mozda dobije nagradu!
earthworker Odgovori
nisu do dan danas apsolutno nista napravili ni od druge kasarne a sad bahatnici kupuju jos jednu. sto bi jednom recju u 24 minuta rekao kesic ...
Uvek u pravu Odgovori
Poznavajući način plaćanja ovih iz gradske kuće možete biti bezbrižni. To nikad neće biti plaćeno a za to ćemo saznati negde posle 25-30 rata kad stigne saopštenje da te rate nisu uplaćene a da nema ni tih para.
pajo Odgovori
Ta kasarna vredi i 5 miliona! Ako grad bude pametan ulice se u gradsku kasu razlika! Drzava nije smela ovako jeftino da proda otetu imovinu!
pajo Odgovori
Igorm@
Tako je imas pravo uskoro se odcepljujemo od Srbije i onako bi nam pripalo to a ovi nas zaduzuju!
radnik Odgovori
koliko ja znam tu kasarnu je izgradio narod subotice to mu dode kao da ja kupim svoju kucu koju sam ja sam izgradio sta reci za plakanje opet po depu gradana
safet Odgovori
Kakva ocajna investicija.
saša Odgovori
@joška
A kako se on to dodvorava Beogradu. Molim , objašnjenje. Kompleksi su čudo, gotovo neizlečiva boljka.
@Vesko
Nisam ni sumnjao da ćeš se oglasiti sa svojim Agrokombinatom.
štaraditebre Odgovori
@Pajo
"Igorm@
Tako je imas pravo uskoro se odcepljujemo od Srbije i onako bi nam pripalo to a ovi nas zaduzuju! "
Poštovani Pajo, ja nisam uspela da pročitam da je Igor napisao igde ovde da se uskoro otcepljujemo, pa Vas molim da me prosvetlite, gde piše to u čemu se Vi slažete sa njim? ZaštoVam treba da se za nekog zakačite? Mogli ste i kao samostalan čovek izneti svoj stav o otcepljenju, i prvom licu jednine. Kako mislite da stvarate držav, niste u stanju da govorite u svojelično ime, nego morate na nekog da se naslonite? I kakve to veze ima sa kasarnom? Kojima "vama" će da pripadne?
SIon Odgovori
Sledeca zamisao, pravicese projekti razni za plan tog lokaliteta, pa ce godinama kapljati po koji dinar projektantima iz SU i to je sve.
Mislim da trenutno ni jedna ozbiljna kompanije ne planira da investira u Suboticu bez nekih sigurnih subvencija (koji se oet prelomaju na ledja nas gradjana) Srbije i AP Vojvodine.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.