Komentara: 17
Pregleda: 7357

Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

30.04.2015. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće na današnjoj sednici donelo je odluku o prihvatanju prenosa prava vlasništva nad nepokretnosti u vlasništvu Ministarstva odbrane a koju čine objekti i površina na područu današnje kasarne "Kosta Nađ".
Kasarna "Kosta Nađ" za 3 miliona evra prelazi u vlasništvo Grada Subotice

Nepokretnosti u sklopu kasarne "Kosta Nađ" na teritoriji MZ "Novi grad" prostiru se na ukupnoj površini od oko 9 hektara. Prema proceni subotičke Poreske uprava, filijala Subotica vrednost ove površine (sa pripadajućim objektima) iznosi ukupno 3.025.742,39 evra (građevinsko zemljište 993.198,95 evra i građevinski objekti 2.032.543,43 evra)

Po Ugovoru koji treba da bude potpisan Grad Subotica će biti dužan u roku od 5 godina od dana potpisivanja ugovora isplati pun iznos, s tim da se prvi deo naknade u iznosu od 10 miliona dinara uplati u roku od 30 dana od dana potpisivanja Ugovora, a preostali deo naknade u 54 jednake mesečne rate

Prva rata dospeva na plaćanje 25. januara 2016. godine, a naredne rate se isplaćuju do 25. svakog narednog meseca zaključno sa 25. junom 2020. godine. Grad Subotica stupa u posed u roku od 30 dana od dana isplate prvog dela naknade.

Da podsetimo, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije je 2. marta 2015. godine dostavila gradonačelniku Subotice navedenu procenu Poreske uprave, kao i zahtev da Grad Subotica donese Odluku nadležnog organa o prihvatanju prenosa prava javne svojine na nepokretnosti koju čini vojni kompleks „Kosta Nađ“ na Grad Suboticu. Donošenje te odluke bilo je neophodno zbog preciziranja uslova plaćanja naknade koja može biti u ratama (najviše 60 mesečnih rata ili pet godišnjih rata) ili u nepokretnostima-stanovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7357
Povezane vesti
Povezane teme
kasarna Kosta Nađ
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.