Komentara: 36
Pregleda: 12806
Foto

Rušenje objekata u bivšoj kasarni "Kosta Nađ" u punom jeku

30.07.2019. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se pripremio teren za potencijalne investitore kojima se nudi zemljište na Segedinskom putu za izgradnju komercijalnih, obrazovnih i stambenih sadržaja, radovi na rušenju objekata koji se nalaze u sklopu kasarne "Kosta Nađ" su u punom jeku.
Rušenje objekata u bivšoj kasarni "Kosta Nađ" u punom jeku

Prema konkursnoj dokumentaciji javne nabavke, koja je okončana u maju potpisivanjem ugovora vrednog 12,8 miliona dinara sa grupom izvođača, rušenjem će biti obuhvaćeni objekti koji su nekada bili ambulanta, kupatilo sa perionicom, zgrada učionice, letnja pozornica, kuhinja sa trpezarijom, pekara, kantina, zatvorena garaža, magacin tehničke službe, stražara, stražarnica – porta, pumpna stanica, kontrolno-propusna stanica, tehnička radionica i drugi.

Objekti koji se neće rušiti su zgrada komade i tri spavaonice, koje su pod zaštitom Međuopštinskog zadova za zaštitu spomenika kulture, kao i kotlarnica, trafostanica i gasna podstanica, koje bi mogle da dobiju novi sadržaj.

Grad Subotica je ovu kasarnu kupio krajem 2015. godine od Ministarstva odbrane za nešto više od tri miliona evra, s rokom otplate od pet godina. Planom detaljne regulacije, na prostoru nekadašnjeg vojnog kompleksa koji se prostire na oko devet hektara, predviđena je izgradnja pet blokova u tri celine. Prvi blok je predviđen za komercijane sadržaje (tržni centri otvorenog i zatvorenog tipa), drugi za objekte javne namene (škole, vrtići), dok su preostala tri rezervisana za izgradnju stambenog kompleksa, na kojem se planira izgradnja čak 1.230 stanova.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje izradilo je i 3D prezentaciju prostora početkom 2018. godine, koja je potom predstavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu investicija i nekretnina "Expo Real" u Minhenu, kako bi se potencijalnim investitorima na vizuelan način dočaralo ono što je predviđeno planom, a time olakšalo pronalaženje zainteresovanih za realizaciju investicije.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 12806
Povezane vesti
Povezane teme
kasarna kasarna Kosta Nađ prva kasarna
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.