Komentara: 67
Pregleda: 24387
Foto

Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

18.03.2019. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Umesto tenkova i drugih vrsta vojne tehnike, kasarnom „Kosta Nađ“ uskoro će zabrujati bageri i građevinske mašine. Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za rušenje objekata koji se nalaze u sklopu kasarne, kako bi pripremio teren za potencijalne investitore kojima se nudi zeljište na Segedinskom putu za izgradnju komercijalnih, obrazovnih i stambenih sadržaja.
Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

U konkursnoj dokumentaciji raspisane javne nabavke za rušenje navedeni su objekti koji se moraju srušiti a koji su nekada bili ambulanta, kupatilo sa perionicom, zgrada učionice, letnja pozornica, kuhinja sa trpezarijom, pekara, kantina, zatvorena garaža, magacin tehničke službe, stražarnica – porta, stražara, pumpna stanica, kontrolno-propusna stanica, tehnička radionica...

Prilikom radova neće se rušiti zgrada komande i tri spavaonice, koje su pod zaštitom Međuopštinskog zadova za zaštitu spomenika kulture, kao i kotlarnica, trafo stranica i gasna podstanica.

Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

Kako smo ranije pisali, Grad Subotica je kupio ovu kasarnu krajem 2015. godine od Ministarstva odbrane za tri miliona evra, s rokom otplate od pet godina. Planom detaljne regulacije prostor nekadašnje kasarne predviđen je za izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje završilo je izradu 3D prezentacije prostora, koja je predstavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu investicija i nekretnina "Expo Real" u Minhenu. Kako saznajemo, projekat je naišao na dobar prijem kod potencijalnih investitora.

Prema planu, kompleks, smešten na sredokraći puta Subotica-Palić, imaće tri celine – poslovnu, javnu i stambenu površine oko 8.9 hektara. Plan predviđa pet blokova – prvi za komercijalne sadržaje, drugi za javne ustanove, poput škola i vrtića, dok su preostala tri rezervisana za izgradnju čak 1.230 stanova.

Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

Izvor: Subotica.com
Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ" Unutrašnjost nekadašnjeg vojnog kompleksa, kasarne "Kosta Nađ"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 19 časova
Komentara: 67
Pregleda: 24387

Povezane vesti

Povezane teme

kasarna Kosta Nađ

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.