Komentara: 67
Pregleda: 18813
Foto

Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

18.03.2019. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Umesto tenkova i drugih vrsta vojne tehnike, kasarnom „Kosta Nađ“ uskoro će zabrujati bageri i građevinske mašine. Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za rušenje objekata koji se nalaze u sklopu kasarne, kako bi pripremio teren za potencijalne investitore kojima se nudi zeljište na Segedinskom putu za izgradnju komercijalnih, obrazovnih i stambenih sadržaja.
Ruši se kasarna "Kosta Nađ"

U konkursnoj dokumentaciji raspisane javne nabavke za rušenje navedeni su objekti koji se moraju srušiti a koji su nekada bili ambulanta, kupatilo sa perionicom, zgrada učionice, letnja pozornica, kuhinja sa trpezarijom, pekara, kantina, zatvorena garaža, magacin tehničke službe, stražarnica – porta, stražara, pumpna stanica, kontrolno-propusna stanica, tehnička radionica...

Prilikom radova neće se rušiti zgrada komande i tri spavaonice, koje su pod zaštitom Međuopštinskog zadova za zaštitu spomenika kulture, kao i kotlarnica, trafo stranica i gasna podstanica.

Kako smo ranije pisali, Grad Subotica je kupio ovu kasarnu krajem 2015. godine od Ministarstva odbrane za tri miliona evra, s rokom otplate od pet godina. Planom detaljne regulacije prostor nekadašnje kasarne predviđen je za izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje završilo je izradu 3D prezentacije prostora, koja je predstavljena na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu investicija i nekretnina "Expo Real" u Minhenu. Kako saznajemo, projekat je naišao na dobar prijem kod potencijalnih investitora.

Prema planu, kompleks, smešten na sredokraći puta Subotica-Palić, imaće tri celine – poslovnu, javnu i stambenu površine oko 8.9 hektara. Plan predviđa pet blokova – prvi za komercijalne sadržaje, drugi za javne ustanove, poput škola i vrtića, dok su preostala tri rezervisana za izgradnju čak 1.230 stanova.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 67
Pregleda: 18813
Povezane vesti
Povezane teme
kasarna Kosta Nađ
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.