Komentara: 4
Pregleda: 4944

Futsaleri MESŠC-a završili Svetsko prvenstvo na 12. mestu

09.04.2016. u 23:22h
Izvor: Subotica.com
U Poreču je danas završeno Svetsko prvenstvo u futsalu za učenike srednjih škola, a na kojem kao predstavnik Srbije učestvuju dečaci iz Tehničke škole "Ivan Sarić". U borbi za plasman Subotičani su danas poraženi od Kipra i time završili na 12. mestu u konačnom poretku.
Futsaleri MESŠC-a završili Svetsko prvenstvo na 12. mestu

Subotička ekipa, pod srpskom trobojkom, na ovom prevenstvu ostvarila je tri pobede i pet poraza, ali su u svakom meču dostojno reprezentovali svoju školu, grad i državu. Sama prilika da učestvuju na Svetskom prvenstvu je velika čast i uspeh, a u tu priliku došli su preko opštinskog, okružnog, međuokružnog i državnog prvenstva.

Na startu šampionata Subotičani su savladali Mađare (4:2), zatim izgubili od Portugala (6:1) Austrije (8:2) i Brazila (11:0), pobedili Italiju (3:1). Sa četvrte pozicije Srbija je u borbi za plasman od 9. do 15. mesta savladala Hrvatsku (6:5), zatim na penale od Portugala i u poslednjem meču danas od Kipra (1:0).

U meču za titulu šampiona Brazil je savladao prošlogodišnjeg šampiona Iran rezultatom 6:0, treće mesto je osvojila druga ekipa Hrvatske koja je bila bolja od Holandije rezultatom 1:0. Na SP učestvovale su 23 ekipe, a Hrvatska je nastupila sa dva tima, dok je po prvi put nastupila i ekipa iz samoproglašene republike Kosova.

Posle večerašnjeg oproštajnog druženja u Poreču ekipa ujutro kreće nazad za Suboticu.

Boje Subotice i Srbije na planetarnoj smotri branili su: Marjan Nikolić, Bogdan Stamenković, Aleksandar Popović, Rastko Đurović, Vojislav Stanaćev, Žarko Stevanović, Luka Pavlović, Aleksandar Babić, David Peić Gavran, Mića Došlov i Luka Đurović. Trener ekipe je profesor MESŠC-a Nebojša Brešćanski.

Futsaleri MESŠC-a završili Svetsko prvenstvo na 12. mestu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4944

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

futsal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.