Komentara: 1
Pregleda: 3809

Futsaleri MESŠC-a u borbi za plasman od 9-15. mesta

06.04.2016. u 17:49h
Izvor: Subotica.com
Od 3. do 10. aprila u Poreču se održava Svetsko prvenstvo u futsalu za učenike srednjih škola, a na kojem kao predstavnik Srbije učestvuju dečaci iz Tehničke škole "Ivan Sarić" i koji u dosadašnjem delu takmičenja imaju bilans od dve pobede i tri poraza, te se od sutra bore za plasman od 9. do 15. mesta, u konkurenciji 22 ekipe.
Futsaleri MESŠC-a u borbi za plasman od 9-15. mesta

Na startu planetarnog šampionata Subotičani su savladali Mađare (4:2), zatim izgubili od Portugala (6:1) i Austrije (8:2) i Brazila (11:0), da bi danas u drugom meču dana savladali Italiju sa 3:1. Golove za srpski tim protiv Italije postigli su Stamenković, Babić i Pavlović.

Ekipa sa severa Bačke tokom takmičenja imala je dosta pehova sa povredama što je prouzrokovalo smanjivanje rotacije, a visok tempo turnira i jaki protivnici doveli su do toga da dečaci iz MESŠC-a nisu fizički uspeli da pariraju ekipama iz zemalja koje tradicionalno ostvarajuju kvalitetne rezultate na svim nivoima fudbalske igre.

Današnjim mečevima završena je grupna faza, sutra se turnir nastavlja mečevima za plasman, a subotička ekipa će se boriti za poziciju od 9. do 15. mesta. U nastavku turnira Subotičani će sutra od 12 časova igrati protiv srednjoškolaca iz Hrvatske.

Učešće na ovom turniru je svakako uspeh sam po sebi, pa samo biti deo te velike fešte je odličan rezultata, ali nema sumnje da će učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" dati sve od sebe da poprave utisak i lepo prezentuju svoju školu, svoj grad i svoju državu.

Futsaleri MESŠC-a u borbi za plasman od 9-15. mesta

Za Srbiju nastupaju: Marjan Nikolić, Bogdan Stamenković, Aleksandar Popović, Rastko Đurović, Vojislav Stanaćev, Žarko Stevanović, Luka Pavlović, Aleksandar Babić, David Peić Gavran, Mića Došlov i Luka Đurović. Trener ekipe je profesor MESŠC-a Nebojša Brešćanski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3809

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

mešc

futsal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.