Komentara: 6
Pregleda: 3714
Foto

Futsaleri MESŠC-a na prijemu u Gradskoj kući

15.04.2016. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
Povodom nedavnog učešća učenika Tehničke škole "Ivan Sarić" na Svetskom prvenstvu srednjoškolaca u futsalu održanom u Poreču tokom prethodne sedmice juče je održan prijem za igrače i njihove profesore-trenere.
Futsaleri MESŠC-a na prijemu u Gradskoj kući

Srednjoškolci iz Subotice učestovali su od 3. do 10. aprila na Svetskom prvenstvu u futsalu na kojem su se takmičile ukupno 23 ekipe, a koje su dečaci iz Subotice završili na 12. mestu. Šampion sveta je Brazil koji je u finalu bio ubedljiv protiv vršnjaka iz Irana.

Subotička ekipa, pod srpskom trobojkom, na ovom prevenstvu ostvarila je tri pobede i pet poraza, ali su u svakom meču dostojno reprezentovali svoju školu, grad i državu. Sama prilika da učestvuju na Svetskom prvenstvu je velika čast i uspeh, a u tu priliku došli su preko opštinskog, okružnog, međuokružnog i državnog prvenstva.

Na startu šampionata Subotičani su savladali Mađare (4:2), zatim izgubili od Portugala (6:1) Austrije (8:2) i Brazila (11:0), pobedili Italiju (3:1). Sa četvrte pozicije Srbija je u borbi za plasman od 9. do 15. mesta savladala Hrvatsku (6:5), zatim na penale od Portugala i u poslednjem meču za plasman od Kipra (1:0).

Boje Subotice i Srbije na planetarnoj smotri branili su: Marjan Nikolić, Bogdan Stamenković, Aleksandar Popović, Rastko Đurović, Vojislav Stanaćev, Žarko Stevanović, Luka Pavlović, Aleksandar Babić, David Peić Gavran, Mića Došlov i Luka Đurović. Trener ekipe bio je profesor MESŠC-a Nebojša Brešćanski.

Futsaleri MESŠC-a na prijemu u Gradskoj kući

Domaćin prijema u ime grada bio je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam koji je pozdravio goste i čestitao im na ostvarenom uspehu.

"Mislim da ste ostvarili izuzetan uspeh time što ste se plasirali na Svetsko prvenstvo i mislim da ste prva generacija u Subotici koja je napravila takav uspeh i time na pravi način prezentovali ne samo naš grad nego i celu državu." - izjavio je Ostrogonac

Futsaleri MESŠC-a na prijemu u Gradskoj kući

Ekipu u Poreču je sa klupe predvodio Nebojša Brešćanski, profesor fizičkog vaspitanja Tehničke škole "Ivan Sarić" koji nije krio oduševljenje kako domaćinskim tretmanom tako i izdanjem svoje ekipe.

- "Organizacija samog turnira bila je na vbrhusnkom nivou, Hrvati su se pokazali kao odlični domaćini. Od početka do samog kraja super je odrađeno, od hrane, smeštaja pa sve do prevoza. Praktično sve što nam je trebalo imali smo na raspolaganju, pa tako i u rešavanju problema sa štucnama koje nismo imali." - rekao je Brešćanski

Što se tiče samog takmičarskog dela, Brešćanski je rekao da su momci dali sve od sebe da kvalitetno reprezentuju školu, grad i državu iz koje dolaze, da su se maksimalno zalagali ali i da su im povrede u nekim važnim mečevima dosta odredili dalji tok takmičenja.

- "Igralo se timski, momci su se trudili da daju svoj maksimum i što se mene tiče oni su pobednici, a plasman manje-više." - dodao je Brešćanski

Futsaleri MESŠC-a na prijemu u Gradskoj kući

Izvor: Subotica.com
Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić" Prijem za futsalere Tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3714

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

vjekoslav ostrogonac

svečani prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.