Komentara: 8
Pregleda: 7653

Futsaleri MESŠC-a pobedom počeli učešće na Svetskom prvenstvu

04.04.2016. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
U Poreču se od 3. do 10. aprila održava Svetsko prvenstvo u futsalu, na kojem učestvuju 22 ekipe, a Srbiju na ovom turniru predstavlja subotička škola "Ivan Sarić" (MESŠC). Na startu SP dečaci iz Subotice savladali su vršnjake iz Mađarske.
Futsaleri MESŠC-a pobedom počeli učešće na Svetskom prvenstvu

U toku je Svetsko prvenstvo u futsalu (mali fudbal u sali) koje se održava u hrvatskom primorskom gradu Poreču od 3. do 10. aprila, na kojem je učešće kroz nacionalne kvalifikacije obezbedila i ekipa srednjoškolaca Tehničke škole "Ivan Sarić" iz Subotice i koja tako predstavlja Srbiju na ovom školskom takmičenju. Titulu šampiona brani reprezentacija Irana.

Futsaleri su iz Subotice ispraćeni ispred škole u nedelju u ranim prepodnevnim časovima, a predveče su stigli u hotel u kojem će boraviti tokom šampionata.

Futsaleri MESŠC-a pobedom počeli učešće na Svetskom prvenstvu

Tim iz Srbije nalazi se u grupi A sa ekipama iz Austrije, Brazila, Portugala, Mađarske i Italije. Danas su na programu bile utakmice prvog dana, a Subotički futsaleri su u prvom meču savladali vršnjake iz Mađarske rezultatom 4:2 (2:2). Mađarska ekipa je povela sa 2:0, a zatim je usledio preokret. Golove za predstanike Srbije postigli su Luka Pavlović, Vojislav Stanačev i Aleksandar Popović, dok je četvrti pogodak bio autogol.

Futsaleri MESŠC-a pobedom počeli učešće na Svetskom prvenstvu

Podrška iz njihove škole i transparent koji ih je ispratio na SP

U naredna dva dana učenici MESŠC-a će odigrati i ostale mečeve ove grupe - sutra od 9 časova igraju protiv Portugala, a zatim se od 15 časova sastaju sa ekipom iz Austrije. Trećeg dana turnira Subotičani će igrati protiv Brazila (11h), a već od 14 časova protiv Italije.

Inače na ovom prvenstvu se nalazi ekipa koja nastupa pod zastavom i obeležjima samoproglašene republike Kosovo (Grupa D) i teoretski postoji šansa da se ekipe iz Srbije i Kosova sastanu u nastavku takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 7653

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

futsal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.