Komentara: 17
Pregleda: 6660

Alimpijević zamenio Borilovića na mestu trenera KK "Spartak"

06.11.2015. u 15:26h > 17:20
Izvor: Subotica.com
Alimpijević zamenio Borilovića na mestu trenera KK "Spartak"

Zbog serije loših rezultata (5 poraza u nizu) Predrag Borilović, dugogodišnji trener plavo-belih podneo je juče ostavku na mesto šefa stručnog štaba u subotičkom prvoligašu. Lošiji start košarkaša Spartaka u ovoj sezoni imao je za posledicu smenu na čelu struke. Borilović je svojom energijom i stručnošču ostavio veliki trag u subotičkoj košarci sa timom koji je pre dve sezone uveo u Prvu ligu, nakon jedne prilično kvalitetne sezone, sa igračima koje je odlikovao kolektivni duh i srčanost.

Ipak takmičenje u višem rangu ispao je prevelik zalogaj za mladu i nedovoljno konkurentnu ekipu pa se tako i pored dolaska nove Uprave stanje stanje nije popravilo, štaviše rezultati su dosta lošiji. Da li će novi strateg uspeti da spase posrnuli košarkaški klub i vrati na pobedničke staze ostaje nam da saznamo u narednom periodu.

S obizirom na upražnjenu poziciju na klupi plavo-belih iz Subotice uprava je morala brzo da reaguje pa je tako ekipu kasno sinoć preuzeo Dušan Alimpijević, nekadašnji trener Vojvodine Srbijagas iz Novog Sada. Alimpijević je već jutros obavio prvi trening sa ekipom i upoznao se sa situacijom u klubu. Spartak je u nezavidnoj poziciji, a već sutra ih očekuje susret sa solidnom ekipom Napretka iz Kruševca, što će ujedno biti i debi novog trenera.

Novi trener svestan je teškog položaja u kojem se nalazi ekipa koju je preuzeo, ali sa određenim hitnim akcijama veruje da se to stanje može znatno popravitii. Alimpijević se takođe nada će košarkaška publika podržati ekipu i pomoći u nastavku sezone da klub pre svega sačuva prvoligaški status pa onda i pokuša da napravi što bolji rezultat.

-"Situacija nije sjajna. U ovom momentu opstanak je imperativ, a predpostavljam da to u startu nije bila ideja. Klub kakav je Spartak ne zaslužuje trenutnu situaciju a kamoli da ispadne iz lige. Takođe mislim da su ovi momci na mnogo većem nivou od trenutnog. Prvi trening smo iskoristili da se upoznamo i da vidimo šta možemo da uradimo. Sutra nas očekuje Napredak u utakmici koja nam je vrlo važna u realizaciji ove ideje za opstanak." - izjavio je Alimpijević

Dušan Alimpijević rođen je 1986. godine. Prvobitno je bio pomoćni trener u Vojvodini, a mesto glavnog trenera preuzeo je u avgustu 2013. godine smenivši Sinišu Matića. Letos je napustio klupu Vojvodine, a do dolaska u Spartak nije imao trenerski angažman.

Novi trener KK "Spartak" izjavio je da se njegov koncept igre zasniva na agresivnoj odbrani bez pasivnih momenata.

- "Na raspolaganju imam igrače koje mogu da odgovore mojim zahtevima moram istaći da poznajem sve igrače. Ne mislim da je odmah u startu preko potrebno da se dovedu nova pojačanja, ne mislim da bih dobili odmah u startu pojedinim dolascima i odlascima, jer nemamo prava na grešku." - dodao je Alimpijević.

Novi šef struke plavo-belih tako je napomenuo da je uloga publike u mečevima na domaćem terenu od velikog značaja i da očekuje da publika to prepozna, pruži neophodnu podršku kako bi Spartak prebrodio ove teške trenutke.

- "Na prvom meču protiv Jagodine video sam koliko ljudi u Subotici voli košarku i znam koliko je dobrih igrača nosilo dres Spartaka i jedna od mojih ideja je da vratim košarkašku publiku i da im ponudimo nešto novo. Pozivam košarkašku publiku da podrže naš rad i da pokušamo da nekim zajedničkim naporima iz Spartaka za ovu sezonu izvučemo maksimum.“ - zaključio je Alimpijević

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6660

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.