Komentara: 7
Pregleda: 3714

Košarkaši Spartaka poraženi od Smedereva (74:85)

17.10.2015. u 22:21h > 18.10.2015. u 00:33h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da zabeleže drugu ovosezonsku pobedu pošto su večeras na svom terenu u 3. kolu Prve lige Srbije poraženi od Smedereva rezultatom 74:85. Bio je to većim delom tvrd meč u kojem je u prve dve četvrtine viđena rezultatska neizvesnost, ali nastavak je doneo neobjašnjiv pad u igri Spartaka, a zatim i novu ujednačenu završnu četvrtinu koja ipak nije donela radost subotičkoj publici.
Košarkaši Spartaka poraženi od Smedereva (74:85)

Meč je trebao da počne u 20,30 časova ali nažalost pred samo podbacivanje reflektori u Hali sportova su se ugasili na petnaestak minuta, baš kao što se to desilo sat vremena ranije u rukometnom meču Spartaka i Hubo Initia Hasselta, pa je tako utakmica počela sa skoro dvadesetak minuta zakašnjenja.

Tokom većeg dela prve četvrtine košarkaši Spartaka bili su bolji rival, ali par loših rešenja u napadu i dekocentracija u odbrani omogućili su gostima da tu četvrtinu reše u svoju korist rezultatom 26:23. Drugu četvrtinu odlično je otvorio Jančikin sa brzih 6 poena, dok je ostatak ekipe dobro branio koš, što je dovelo do vraćanja prednosi na Spartakovu stranu. Do kraja poluvremena igralo se praktično koš za koš, te nijedna ekipa nije uspela da napravi veću razliku. Na polovini meča rezultat je bio 46:46.

U poluvremenu publiku su zabavljale mlađe košarkaške nade Spartaka koji su odigrali petominutni meč pred oko pet stotina gledalaca u subotičkoj Hali sportova, nakon čega su i dobili zasluženi aplauz.

Domaća ekipa je imala nešto nervoznije otvaranje drugog dela što su Smederevci na najbolji način iskoristili da za manje od dva minuta naprave prednost od 9:0. Skoro 5 minuta bezidejne igre Spartaka unelo je pravu pometnju u domaćim redovima, a gosti su nastavili odlično da skaču, kako u odbrani tako i u napadu, i koriste svoje prilike, što je nateralo stratega plavo-belih da zatraži prvi tajmaut u drugom delu igre.

Prvi koš u nastavku za Spartak postigao je Prlja u 25' minutu, ali gosti su već u sledećem napadu povećali svoju prednost na +11. Nešto agresivnijom odbranom Spartak je uspeo da poremeti organizaciju napada gostiju, ali u napadu domaćih i dalje nije sve funkcionisalo kako treba pa su tako Smederevci uspeli da do kraja treće četvrtine održe desetak poena prednosti koje su stekli početkom ove deonice.

Nervoza iz prethodne četvrtine prenela se i u narednu. Spartak je promašio u svoja tri napada, dok su igrači Smedereva nastavak otvorili trojkom, a zatim i još jednom dvojkom za velikih +16. Sa dve vezane trojke Matića Spartak se ponovo spustio na jednocifreni zaostatak. Šutersku seriju Spartaka nastavio je Stanojević sa još jednom trojkom za 72:78.

Kasno buđenje Spartaka nažalost nije donelo željeni rezultat i gosti zasluženo osvajaju dva boda na gostovanju u Subotici i zadržavaju maksimalan učinak od tri pobede u tri susreta.

Spartak - Smederevo 74:85 (23:26, 23:20, 13:24, 15:15)

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 500 gledalaca.

Sa dva poraza i jednom pobedom Spartak zauzima 9. mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije (KLS). Trenutno tri ekipe bez poraza ove sezone su upravo Smederevo 1953, čačanski Borac i FMP iz Železnika. U naprednom kolu Spartak putuje u Zemun na susret sa ekipom Mladosti. Taj meč se igra u četvrtak, 22. oktobra, od 15,30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3714

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

subotička hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.