Komentara: 15
Pregleda: 3980

Košarkaši Spartaka poraženi od OKK Beograda (101:74)

31.10.2015. u 09:52h
Izvor: Subotica.com
U 6. kolu Prve lige Srbije beogradski plavo-beli u potpunosti su nadigrali subotičke plavo-bele. Subotička ekipa je za 40 minuta igre primila prvu "stotku" u sezoni, dok je učinak u napadu bio dosta skromniji. U narednom kolu Spartak dočekuje Napredak iz Kurševca.
Košarkaši Spartaka poraženi od OKK Beograda (101:74)

Treći meč zaredom trener Spartaka Predrag Borilović nije mogao da računa u potpunosti na dva možda ponajbolja igrača - Prlju i Jančikina, koji se još uvek vraćaju posle povreda koje su ih sprečile da poslednjih nekoliko sedmica treniraju punim intenzitetom i daju svoj značajan doprinos Spartakovoj mladoj ekipi. Odlazak Stanojevića početkom prošle sedmice dodatno je zakomplikovao kostur novoformirane ekipe.

Za razliku od Prlje koji je sinoć odigrao 18 minuta i tom prilikom postigao šest poena i pet puta uspešno se izborio za loptu, drugi važan šaraf u ekipi Branislav jančikin sinoć nije ni ulazio u igru, što je dosta otupilo napadačke ambicije subotičkih plavo-belih.

Izostanak, odnosno nespremnost ova dva igrača pokušali su da nadomeste Nikolić i Kuntić koji su zajedno postigli više od 2/3 poena svoje ekipe. Lider na terenu, barem u rezultatskom smislu, bio je Kuntić sa 33 postignuta poena, uz 4 skoka i dve osvojene lopte za ukupno 38. minuta provedenih u igri. Odmah iza njega po efikasnosti je bio Nikolić (15p, 3as, 2osl) koji je na terenu proveo 4 minuta manje od Kuntića.

Statistički gledano Spartak je ponovo bio i više nego očigledno inferioran u skoku. Plavo beli iz Subotice imali su ukupno 26 skokova, dok su gosti imali čak 48, od čega je 36 u odbrani. Napadački skok je nešto što već duže vreme muči Borilovićevu ekipu i primetno je da koncept brze igre sa niskim igračima bez snage i visine u reketu  otvara  mogućnost ekipama sa višom postavom da se dočepaju lopte i evenutalno iz njih poentiraju ili razviju priliku za brzu završniicu na drugoj strani. To je posebno loše kada spoljni igrači nemaju dobro poentersko veče, ili se pravi isuviše veliki broj tehničkih grešaka a da se još nije ni prišlo reketu protivnika.

U ekipi Spartaka pored Kuntića i Nikolića ostali su bili jednocifreni, a dva igrača su imala negativan indeks uspešnosti. Domaći su do svoje "stotke" došli najviše preko Valjarevića (17p), Bojića (19p), Stankovića (12p) i Malidžana (18p) koji je svom košgeterskom učinku dodao 10 skokova i 11 asistencija za tripldabl.

OKK Beograd - Spartak 101:74 (17:12, 35:17, 21:22, 28:23)

Posle šest odigranih kola, odnosno pet odigranih mečeva Spartak ima jednu pobedu i četiri poraza, što ih pozicionira na 12. mesto tabele Prve lige. U narednom kolu Spartak dočekuje kruševački Napredak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3980

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.