Komentara: 9
Pregleda: 4442

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

24.10.2015. u 20:10h > 23:49
Izvor: Subotica.com
U utakmici 5. kola odigranoj večeras u subotičkoj Hali sportova pred oko 300 gledalaca košarkaši Spartaka su u meču punom oscilacija izgubili od pančevačkog Tamiša rezultatom 58:69 (13:21, 18:16, 19:12, 8:20). Ekipa je borbenošću pokušala da nadoknadi nedovoljnu spremnost dva važna igrača koja su večeras igrala minimalno u odnosu na njihov značaj za tim, a i takav su učinak i ostvarili.
Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

Ekipa Predraga Borilovića nastupila je večeras u okrnjenom sastavu, sa nedovoljno oporavljenim igračima koji mnogo znače za plavo-belu ekipu i to se osetilo u igri, na kraju i na rezultatu koji je u konačnom raspletu došao na stranu gostiju, iako je ekipa Spartaka bila na pragu velikog preokreta krajem treće četvrtine. Ipak gosti u poslednjoj deonici mirnije odigravaju, pogađaju u pravim momentima i zasluženo nose dva boda iz Subotice.

Bez obzira na oslabljeni igrački kadar plavo-beli su pokušali da pariraju borbenošću kvalitetnoj i raspoloženoj ekipi Tamiša, ali infividualni kvalitet i duža klupa presudile su da ovaj meč ode u korist Pančevaca.

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

U ekipi Spartaka najviše na parketu su proveli Laketa i Kuntić dok su nedovoljno opravljeni Jančikin i Prlja zajedno u igri proveli ispod dvadeset minuta, što je vrlo mala minutaža za ovako važne igrače u taboru plavo-belih.

Ključ uspeha gostiju bio je fantastičan skok, kako u odbrani tako i u napadu. Pančevci su večeras uspešno skočili i prihvatili loptu 35 puta, od čega je čak 20 u fazi odbrane, za razliku od Spartaka koji imao ukupno duplo manje, odnosno 7 u odbrani a 10 u napadu. Gosti su imali nešto slabiji procenat za 3 poena, ali su i mnogo više pokušavali. U tom segmentu igre Spartak je imao 5/17 (29%) dok su gosti iz Pančeva imali 6/24 (25%). Bolji procenat su gosti imali i za dva poena (49/60%).

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

Trener ekipe Spartaka Predrag Borilović i pored poraza njegove ekipe zadovoljan je naporom koji je kolektiv pružio, svestan da neigranjem dva važna igrača nije bilo realno da se iznenadi kvalitetan sastav Tamiša. Dodatna otežavajuća okolnost je bila i izostanak Stanojevića koji je početkom nedelje napustio klub, a to je bio igrač koji je imao veliku minutažu i bio je važan šraf u mašini.

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

- "Moji momci su odigrali veoma borbeno, čestitam im na tome. Zahvalio bi se lekarskoj službi koja je dala sve od sebe da Jančikina i Prlju oporave kako bi mogli da nastupe večeras,  pogotovo što znamo da oni cele ove nedelje nisu uopšte trenirali, a protiv Smedereva su igrali roviti. Pred meč sa Tamišom trenirali smo samo sa osam igrača, što se večeras i osetilo na parketu. To što smo ostali i bez Stanojevića, koji je bio i vođa ekipe, sa velikom minutažom i važnom ulogom, dodatno je otežalo ekipi da se izbori za povoljniji rezultat" - izjavio je Borilović.

Šef struke Spartaka osvrnuo se i na loš skakački učinak koji je i u ovoj utakmici napravio dosta problema. - "Večeras nismo baš imali neki sjajan procenat šuta, nismo uspeli da raširimo igru, sa druge strane niska smo ekipa i pokušavamo da igramo agresivnije i brže u odbrani, što nam se večeras odrazilo na skokove, ali to je problem koji nam se dešava evo već treću utakmicu u nizu" - rezimirao je Borilović

Najkorisniji Spartakov igrač večeras je bio Dejan Laketa.

Košarkaši Spartaka poraženi od Tamiša (58:69)

- "Bila je ovo jedna tvrda utakmica na malo poena. Tri četvrtine bilo je veoma gusto, smenjivali smo se u vođstvu, na kraju oni su bili smireniji u završnici i mislim da je to presudilo u njihovu korist. Preostaje nam da radimo i da se spremamo za naredne utakmice najbolje što možemo" - kratko je prokomentarisao Laketa

Spartak - Tamiš 58:69 (13:21, 18:16, 19:12, 8:20)

Spartakov najefikasniji strelac i po indeksu najkorisniji igrač (23) večeras je bio Laketa sa postignutih 15 špema, a ako se kaže da je jedino on bio dvocifren u ekipi Spartaka dovoljno će se reći o učinku u napadu plavo-bele ekipe. Kod gostiju bolji od ostalih je bio Smiljanić (21), slede Hukić (11) i Peković (10).

Meč u subotičkoj Hali sportova večeras je posmatralo oko 300 gledalca. Posle četiri odigrana meča "golubovi" imaju jednu pobedu i tri poraza. U narednom kolu Spartak gostuje OKK Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4442

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.