Komentara: 2
Pregleda: 3494

Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

04.10.2015. u 23:13h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka imali su večeras uspešnu premijeru u novoj sezoni pred domaćom publikom. Posle dve i po četvrtine plavo-beli slomili su otpor Jagodine i zasluženo slavili rezultatom 93:75, po četvrtinama 20:21, 21:21, 28:20, 24:13. U narednom kolu Spartak u subotu gostuje ekipi Vršca.
Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

Košarkaška publika u Subotici uželela se prvoligaške košarke i večerašnji duel bila je prilika da podrže i pomognu Spartaku da na startu sezone zabeleži značajne bodove, što je oko pet stotina gledalaca i učinilo. Posebnu grupu u publici činili su oni najmlađi kojih je večeras bilo mnogo.

Prvo poluvreme proteklo je u rezultatskoj klackalici. Prve koševe na utakmici postigao je Spartak košem uz dodatno uspešno realizovano bacanje. Plavo-beli su uspeli da drže blagu prednost do sredine prve četvrtine, a onda su gosti preuzeli vođstvo i narednih nekoliko minuta održavali prednost od dva-tri poena. Do kraja prvog dela košarkaši Spartaka uspeli da svedu zaostak na -1,

Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

Druga četvrtina je počela u sličnom ritmu, igralo se praktično koš za koš uz dosta tehničkih grešaka i izgubljenih lopti na obe strane. Taj deo je završio takođe minimalnom prednošću gostiju.

Posle petnaestominutne pauze u treću četvrtinu sa više energije u meč su ušli igrači Spartaka. Jagodina je propustila nekoliko prilika na startu da svoju prednost uveća, a to je Spartak znao da kazni i počne lagano da postavlja rezultat u svoju korist.

Prelomni momenat u meču desio se krajem treće četvrtine kada je Spartak počeo da lomi goste i stvori prvu opipljiviju prednost koja je do kraja tog dela iznosila +7. Poslednja deonica donela je znatno bolju igru domaće ekipe, a kod gostiju je na videlo izašla sva mladost i neiskustvo te je Spartak u jednom momentu pretio  da ode i na +20, ali na kraju je ostalo sasvim ubedljivih +18.

Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

Spartak - Jagodina 93:75 (20:21, 21:21, 28:20, 24:13)

U ekipi Spartaka svih 12 igrača je dobilo priliku da se predstavi subotičkoj publici. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Jančikin sa 21 postignutim poenom, slede Stanojević sa 15, Kuntić sa 14 i Drakulić sa 13.

Mali peh zadesio je ekipu Predraga Borilovića krajem treće četvrtine kada se do tada odlični Stanojević povredio. Po svemu sudeći u pitanju je distorzija skočnog zgloba te bi ekipa mogla da računa na njega već u narednom meču.

Šef struke Spartaka bio je zadovoljan pre svega pobedom, naglasivši da je ona isključivo plod timske igre, a posebno je istakao ambijent i podršku koju je njegova ekipa imala tokom meča.

Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

- "Čestitao bi mojim momcima na pobedi, ali i ekipi jagodine na jednoj muškoj borbi, iako se radi o veoma mladom sastavu. Imamo dosta povratnika u ekipu, Subotičana, nikada nisu igrali u takvom ambijentu u Subotici i malo smo u grču odigrali u prvom delu, a protivnik je to znao da kazni. U drugom delu naterali smo Jagodinu na veliki broj grešaka i lagano smo priveli meč kraju" - kratko je prokomentarisao Borilović

Šef struke Spartaka se zahvalio publici što je podržala klub u ovolikom broju i što je podržala akciju kluba i navijala šalovima koji su deljeni na ulazu.

- "Drago mi je što se identitet Spartaka ponovo budi, drago mi je da su se ljudi odazvali, u publici se večeras moglo videti mnogo šalova. Trudićemo se da ih što više obradujemo ove sezone, daćemo sve od sebe" - rekao je Borilović.

Ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka na otvaranju sezone

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3494

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.