• Pregleda: 6629

Završena rekonstrukcija kolovoza u Ulici Maksima Gorkog

Ulica Maksima Gorkog, od raskrsnice sa Ulicom Braće Radić do raskrsnice sa Štrosmajerovom ulicom, kompletno je rekonstruisana i proširena, te sada vozači imaju i traku za skretanje u levo.
Završena rekonstrukcija kolovoza u Ulici Maksima Gorkog

Obnova najvažnije saobraćajnice u centru grada trajala je pola godine a završena je nekoliko dana pre predviđenog roka.

- Rekonstrukcija žile kucavice grada završena je prema planu a vrednost investicije je oko 77 miliona dinara. Ona ne bi bila moguća da nije bilo Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja je obezbedila sredstva - poručio je gradonačelnik Bogdan Laban, prilikom današnjeg obilaska saobraćajnice. – Od  Štrosmajerove do  Braće Radić napokon je protočnost saobraćaja onakva kakva treba da bude. Napravljena su leva skretanja i sada je bezbednost saobraćaja na većem nivou. I ovaj projekat je star skoro deceniju, pokušali smo da ga osvežimo i to smo brzo i efikasno uradili i sa Upravom za kapitalna ulaganja to smo i realizovali.

Imajući u vidu značaj ove saobraćajnice za Suboticu na čijim ulicama je sve više vozila, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“.

- Podržavamo sve projekte koji su značajni za lokalne samouprave i gradove. Ovo je jedan od projekata kojim je Subotica konkurisala, mi smo ga prepoznali i podržali i zadovoljan sam što je ceo posao završen u roku i što će pomoći bezbednosti i kvalitetu života građana – istakao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja.  – I ubuduće ćemo pomagati kako Suboticu tako i druge opštine i gradove na teritoriji Vojvodine i nadamo se da će u januaru, kada bude raspisan novi konkurs, Subotica imati kvalitetne projekte koje ćemo mi finansirati.

Tokom obnove ulice Maksima Gorkog ona je bila otvorena za saobraćaj i nije bilo saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnijim posledicama.

- Ulicu smo radili pod saobraćajem jer Subotica u centru grada nema još jednu ulicu ovakve protočnosti i zato nismo bili u mogućnosti da je potpuno zatvorimo. Radili smo „pola-pola“, velike probleme smo imali sa podzemnim instalacijama, neke su bile ucrtane, neke nisu, izmeštali smo visokonaponski „EPS“-ov vod koji napaja Gradsku kuću i centar grada. Probleme smo imali i sa telekomunikacionim instalacijama, radili smo zaštitu dve šahte i nijedan ekces se nije dogodio i nijedna instalacija nije oštećena – objašnjava Predrag Radivojević, dirеktor JP za upravljanjе putevima, urbanizam i stanovanje. - Po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika urađena je prelepa zaštitna ograda koja je providna od pleksiglasa, kako bi se mogla videti kulturna dobra. Predviđen je i  sistem video nadzora i sve je urađeno sem samih kamera. Postavljeni su optički kablovi i držači za kamere a zbog zaheva MUP-a da sistem bude kompatabilan sa njihovim to će se  uraditi odmah početkom godine. Postavljeni su novi semafori, signalni panovi vertikalna i horizontalna signalizacija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

47
AlwaysUltra Odgovori
U kakvom su stanju ta kulturna dobra , ograda bolje da ih sakriva nego otkriva !
Drago Odgovori
Uradjeno je fuserajski,asfalt je ne kvalitetan,nije ravna podloga i prelazak preko sahti je los.Pola godine renoviranja je previse vremena,oduzeta parking mesta bez potrebe i nesto posebno nije smanjena guzva u saobracaju.
Indijanac
@DRAGO
Pa ne može to da bude urađeno kvalitetno, kada su radili na brzinu.
Sve što se BRZO radi, na kraju bude fušeraja.
I za Y krak je trebalo 30 godina, za kvalitet ćemo videti, kružni tokovi su očajno uski, to se već unapred vidi.
Možda bi ova deonica od Braće Radića do Štrosmajerove bila malo kvalitetnija da se to radilo barem 2 godine.
Stariji ljudi uvek kažu da za dobar posao treba puno vremena.
Mirko Odgovori
Svaka cast, kapa dole...
Шишач снс-ОВАЦА
Капа доле због изумирања здравог разума. Вожња на реновираниј краткој деоници чини се као вожња ко калдрми са позбиљним скоковима на местима спајања са старим асфалтом, и за све то силни милиони?!
Miki Odgovori
Urađeno jeste, leo jeste, ali prolazak kroz grad nije uopšte brži-štaviše, sporiji je.
Neko nebitan Odgovori
Lepota je videti zgrade u centru gradu na glavnom putu kako su lepo obnovljene i kako se sa paznjom pristupa njihovom odrzavanju.Gledajte da sto vise objekata stavite pod zastitu da nebi od ove selendre ikad bilo nesto
Svaka vam cast !!!
FOX
Pogledajte malo zgradu na ćošku B. Radiće, u fazi je totalnog raspadanja. Deca tamo prolaze svaki dan na putu ka školi sa trotoarom od jedva metar.
A pitajte grad zašto nije preuzeo vlasništvo nad zgradom kad je vlasnik nudio besplatno. Naravno da ne bi trošili ni dinar. Toliko o očuvanju kulturnih dobara.
C Odgovori
"to smo brzo i efikasno uradili", šta je onda sporo i neefikasno. A kvalitet ćemo da vidimo uskoro.
024 Odgovori
" I ovaj projekat je star skoro deceniju, pokušali smo da ga osvežimo i to smo brzo i efikasno uradili".. brzo i efikasno.. TO SE U NORMALNOJ DRZAVI RADI ZA MESEC DANA.. A VI RAZORILI.. JEDAN RADI A PETORO GLEDA POLA GODINE. SRAMOTA.. E DA JE SAMO TO.. NAPOKON POSLE 26 GODINA (27 DEC) OTVARANJE OBILAZNICE OD 24 KM.. Y KRAK.. TO NAM JE PROSEK 1KM GODISNJE.
SHM Odgovori
eeee jadni li ste vi kao vlast kad od ovoga pravite senzaciju! Idite u neku uredjenu drzavu pa vidite da li funkcioneri i politicari dolaze na otvaranje autoputeva a kamoli na otvaranje obicnog puta koji je malo prosiren! Mnogo sustinskih stvari vi jos treba da uradite kao vlast da bi polozili test kod naroda ali sad je vec kasno za to!
bona fide Odgovori
Super,ali je dugo trajalo. Nedostaje vertikalna signalizaciju. Dajte još koju tablu da se označi pravac za Budimpešta, za Beograd,Sombor itd.
Na tom pravcu postoji još raskrsnica koje imaju potrebu za trakom za levo skretanje.
kojot Odgovori
Sta je tamo zavrseno? Nisam u toku,jel se tamo nesto radilo?
mareee Odgovori
Za ovo vam skidam kapu!
Pera
Gde kapa dole... jesi ti prosao tamo kolima asfalt neravan sav u prekidima ,sahte su po 20 cm nize od asfalta guzve iste kao i pre .Šest meseci radova i brdo para za nesto sto je u istom stanju kao i pre sest meseci samo je asfalt tamniji
mareee
Prosao sa 20x, pa sta.
Nisam rekao da je idealno, ali apsolutni smisao raskrsnica je dobila, bolje ne moze!!!
Necu da ulazim u to da je sramota da se toliko radilo i saht iz 20 veka, ali dobili smo jebeno levo u brace radic , ne znam sta bi vise.
Da nepricam o tome da su guzve iste, a kakve bi bile da nemas levo u radica. Sad bi svi u spicu glavnom ulicom samo da prolete!
Druga je stvar sto ne volite ove za koje mene boli kita jer su kao i predhodni stetocine, ali se bar vise radi.
Жика Odgovori
Случајно, пред изборе,сe запрпа нешто ко мачка г. и ето прилике за сликање на месту потрошених пара грађана. Па што не позваште грађане да се сликају? Шта ће нам увек иста сличетина. Досадила би више и Памела Андерсон, а камоли мр. дрписон.
Деоница дуга 385м, ширине 12м износи 4.620м2 х 10000 =46.200.000,00 динара, Шта су трошкови до 77 милиона динара?
kafenicni Odgovori
Postovani gradonacelnice super je to , nego kad ce nova fabrika da se otvori? A ako ikako moze neka prehrambena, jer nismo svi isli u mesc Hvala na citanju komentara, :)
Nick Odgovori
Кажу возачи,
И људи од струке,
Ко је то радио,
Позлатиле му се руке.
A Odgovori
Ovo je odavno trebalo
magnum Odgovori
kakvo ispiranje mozga...
TT Odgovori
Za ovakav kvalitet radova treba oduzeti licencu izvodjacu radova a ako nema primedbi na radove i nadzornom organu.Ovo je sramota kako je uradjeno za ovo mora neko da odgovara. Bogdane ako u tebi ima i malo postenja uradi nesto.
Poaro Odgovori
Svaka čast! 200m REKONSTRUKCIJE za tričavih 6 meseci! E tako se to radi! BRŽE, JAČE, BOLJE!
Danijel Odgovori
Kvalitet...Ajd zdravo!!!
u prolazu Odgovori
BOLJE DA NISTA NISU RADILI !!!
Ovo je sad postalo ruglo grada ...
neravan put , sahte prave rupcake, o onom prelazu starog i novog asfalta 10 cm ...
i ne pitaj ....
OSTAV ... na Prolece ponovno asfaltiranje ali ne ovih putara ...
Sad ko napravi ostecenje na autu debelo uruciti racun Opstini !
A gradske rasvete nema u centru grada ...
pa kad nije bilo ni NE "TREBA " zar ne ?!
Dule
Ajde ćuti već, veoma si dosadan.
u prolazu Odgovori
samo usporedba ovog asfalta i recimo nedavno rekonstrisana ulica izmedju
Sarajevske i Arsenija Carnojevica...
Nebo i Zemlja :)
Carobnjak Odgovori
Jedino sto fali zavrsni sloj asfalta ali nema veze...
ČIONJENICA Odgovori
E. sad je na redu onaj "divlji" parking idući ka raskrsnici sa Preradovićevom. Ili nije?
Boki Odgovori
Vama hejterima ništa ne valja. Bolje su vam mozda bile demokrate koje nisu nista uradile za nas grad? Strasni ste.
Каролинг Odgovori
Још један успешно завршен пројекат, ако нису могли “они”, можемо ми! За бољу Суботицу!
Istina... Odgovori
Da nije slikanja za medije otvaranja kukavnih uradjenosti bezvrednjakovici ne bi imali cime da se promovisu naivnima. Eto snegova, eto mrazeva, eto soli, eto saobracaja... eto vremena, najboljeg sudije, da svedoci o sjajnosti.
Czech Odgovori
Labane guraj i ne obaziri se na jadnike koji negoduju.Imaš rezultate i većina to prepoznaje.Sve čestitke.
NN
Ala ćete da begate jednom od tih "jadnika". Ima sve da se lupate nogama po guzici. Ako nastavite ovako neće ni dugo biti. Šljamu poltronski. Ti se usuđuješ nekoga da nazivaš jadnikom? Dušo prodana!
Neko iz mase Odgovori
Receno- ucinjeno!
SAFET Odgovori
Od kada je SNS dosao na vlast Subotica se svakim danom sve vise izgradjuje bez stajanja. Za vreme kase I dulica nije nista uradjeno samo rastureno.
Zoran Odgovori
Za plakati, za šta Subotičani plaćaju porez... U doba laserske nivelacije, imam utisak kao da vozim po kaldrmi. Nije mi bitno ko je na vlasti, kvalitet radova je nula, a nadzorni organ mora da je završio nekadašnju "večernju školu"...
Pera
Tacno tako,sramota na novom asfaltu fleke ,vide se spojevi leve i desne trake ,sahte su preduboko a voda stoji na sve strane zbog loseg nagiba asfalta sramota i za struku i za grad a nije istina da to gradonacelnik nije video kad je vec nadzor placen da to nevidi
Pera
Idi pa vidi na sta tlci pa reci dali ti to izgleda kao novo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.