Komentara: 47
Pregleda: 8019
Foto

Završena rekonstrukcija kolovoza u Ulici Maksima Gorkog

24.12.2019. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Ulica Maksima Gorkog, od raskrsnice sa Ulicom Braće Radić do raskrsnice sa Štrosmajerovom ulicom, kompletno je rekonstruisana i proširena, te sada vozači imaju i traku za skretanje u levo.
Završena rekonstrukcija kolovoza u Ulici Maksima Gorkog

Obnova najvažnije saobraćajnice u centru grada trajala je pola godine a završena je nekoliko dana pre predviđenog roka.

- Rekonstrukcija žile kucavice grada završena je prema planu a vrednost investicije je oko 77 miliona dinara. Ona ne bi bila moguća da nije bilo Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja je obezbedila sredstva - poručio je gradonačelnik Bogdan Laban, prilikom današnjeg obilaska saobraćajnice. – Od  Štrosmajerove do  Braće Radić napokon je protočnost saobraćaja onakva kakva treba da bude. Napravljena su leva skretanja i sada je bezbednost saobraćaja na većem nivou. I ovaj projekat je star skoro deceniju, pokušali smo da ga osvežimo i to smo brzo i efikasno uradili i sa Upravom za kapitalna ulaganja to smo i realizovali.

Imajući u vidu značaj ove saobraćajnice za Suboticu na čijim ulicama je sve više vozila, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“.

- Podržavamo sve projekte koji su značajni za lokalne samouprave i gradove. Ovo je jedan od projekata kojim je Subotica konkurisala, mi smo ga prepoznali i podržali i zadovoljan sam što je ceo posao završen u roku i što će pomoći bezbednosti i kvalitetu života građana – istakao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja.  – I ubuduće ćemo pomagati kako Suboticu tako i druge opštine i gradove na teritoriji Vojvodine i nadamo se da će u januaru, kada bude raspisan novi konkurs, Subotica imati kvalitetne projekte koje ćemo mi finansirati.

Tokom obnove ulice Maksima Gorkog ona je bila otvorena za saobraćaj i nije bilo saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnijim posledicama.

- Ulicu smo radili pod saobraćajem jer Subotica u centru grada nema još jednu ulicu ovakve protočnosti i zato nismo bili u mogućnosti da je potpuno zatvorimo. Radili smo „pola-pola“, velike probleme smo imali sa podzemnim instalacijama, neke su bile ucrtane, neke nisu, izmeštali smo visokonaponski „EPS“-ov vod koji napaja Gradsku kuću i centar grada. Probleme smo imali i sa telekomunikacionim instalacijama, radili smo zaštitu dve šahte i nijedan ekces se nije dogodio i nijedna instalacija nije oštećena – objašnjava Predrag Radivojević, dirеktor JP za upravljanjе putevima, urbanizam i stanovanje. - Po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika urađena je prelepa zaštitna ograda koja je providna od pleksiglasa, kako bi se mogla videti kulturna dobra. Predviđen je i  sistem video nadzora i sve je urađeno sem samih kamera. Postavljeni su optički kablovi i držači za kamere a zbog zaheva MUP-a da sistem bude kompatabilan sa njihovim to će se  uraditi odmah početkom godine. Postavljeni su novi semafori, signalni panovi vertikalna i horizontalna signalizacija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 8019
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
proširenje puta rekonstrukcija infrastrukture rekonstrukcija putne infrastrukture rekonstrukcija saobraćajnice
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.