Komentara: 27
Pregleda: 18285

Saobraćajne kamere u Ulici Maksima Gorkog počele da beleže prekršaje

30.11.2020. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Sistem video-nadzora na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Braće Radić, kao na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Štrosmajerove, pušten je u rad pre nedelju dana, a za ovu investiciju iz gradskog budžeta je izdvojeno 9,3 miliona dinara.
Saobraćajne kamere u Ulici Maksima Gorkog počele da beleže prekršaje

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, video-nadzor je postavljen s ciljem da se i u Subotici uspostavi centralizacija i automatizacija celokupnog procesa obrade, dokumentovanja i slanja poziva poštom saobraćajnih prekršaja, prikupljenih upotrebom sistema za prepoznavanje registarskih tablica i automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja motornih vozila.

Saobraćajne kamere u Ulici Maksima Gorkog počele da beleže prekršaje- Radarska jedinica daje podatak u posmatranoj zoni nadzora. U slučaju prolaska kroz crveno svetlo kontrolisanog vozila, ambijentalna kamera automatski snima kontrolisano vozilo. ANPR kamera snima fotografije, koje se koriste za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila u svim vremenskim uslovima - navode iz Sekretarijata.

Kako saznajemo kontrola brzine kretanja vozila na ovoj deonici za sada nije deo paketa nadzora, ali da su kamere u tehničkoj mogućnosti i da se implementacija ove kontrole i sancionisanja može očekivati u narednoj fazi.

Saobraćajne kamere u Ulici Maksima Gorkog počele da beleže prekršajePostavljanje video-nadzora na ove dve raskrsnice, oslanja se na krajem prošle godine realizovani projekat rekonstrukcije i dogradnje kolovoza u Ulici Maksima Gorkog.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 18285

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.