• Pregleda: 7480

Rekonstrukcijom raskrsnica u ulici Maksima Gorkog rešiće se dugogodišnji problemi

Rekonstrukcijom raskrsnica u ulici Maksima Gorkog rešiće se dugogodišnji problemi

Trake za skretanje u levo u ulici Maksima Gorkog na raskrsnicama sa Štrosmajerovom i ulicom Braće Radić, koje će uskoro biti izgrađene, rešiće veliki višegodišnji saobraćajni problem. Kako je planirano, do sredine marta biće raspisana javna nabavka a radovi će se izvoditi u letnjem periodu kada je smanjen intenzitet saobraćaja, jer neće biti potpunog zatvaranja saobraćajnice.

Projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“ realizuje se  zahvaljujući sredstvima pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja od 73 miliona dinara.

- Ulica Maksima Gorkog je ključna a najveći problemi su raskrsnice sa ulicama Braće Radić, Štrosmajerovom i Matije Gupca. Ovim projektom ćemo rešiti trake za leva skretanja, zbog čega se često pravi zagušenje saobraćajnih tokova.  U blizini se nalazi i osnovna škola a ovim ćemo ubrzati protok saobraćaja i podići bezbednost na jedan viši nivo – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.  – Nadamo se da ćemo već u maju imati izabranog izvođača radova a rok za njihov završetak je 120 dana.  Da bi se napravile trake za skretanje u levo, prema projektu, negde će se „uzeti“ deo trotoara ili zelene površine, ali će sve ostati u funkciji.

Po rečima inženjera Milana Marjanova, pored izgradnje traka za skretanje u levo planirano je i postavljanje svetlosne, horizontalne i vertikalne signalizacije a planira se i postavljanje sistema video nadzora.

Ulica koja se rekonstruiše je deo glavne gradske saobraćajnice, deo puta M22 koji prolazi kroz Suboticu.

- Najveći broj vozila se pojavljuje u tom delu i ova rekonstrukcija će doprineti da se smanji broj saobraćajnih nezgoda. Dnevno ovim delom puta prođe i 400 autobusa, što je zaista veliki broj, a tu su i druga vozila. Kroz ulicu Braće Radić se odvija saobraćaj ka naselju Prozivka i sasvim sigurno saobraćaj će se odvijati mnogo brže – dodaje Milan Vasović, izvršni direktor za  saobraćaj u JP „Subotica-trans“

Raskrsnica ulica Prvomajske, Štrosmajerove i Maksima Gorkog

Raskrsnica ulica Braće Radić i Maksima Gorkog

 

Mapa rekonstrukcije 1 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Mapa rekonstrukcije 2 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

35
AlwaysUltra Odgovori
Pretpostavljam da su Pozoriste i Y krak projekti od neuporedivo manjeg znacaja od uzimanja dela trotoara i zelenih povrsina !!??

Botovi , potvrdite da je tako !!!
Mackica
Ti si totalni idiot. Naravno da vise stvari moze da se radi istovreneno, ne treba nesto da se zavrsi da bi se drugo zapocelo
Slobodan
Idi u Hitnu da ti urade EKG. Nemoj da se nerviras. Sve ce to Laban pozlatiti. Samo se smiri i doziveces dogodine i gotovo pozoriste, y krak, akva park i eto rekonstruisanu ulicu Maksima Gorkog. Pa nova fontana na mesto zelene, pa stadion, pa rekonstrukcija bolnice. Sve ces to da dozivis vrlo uskoro. Samo nemoj da se jediš mnogo da ti ne skoči pritisak, trigliceridi i sl...
Markoni
Au, Tebi nije lako da se gledaš u ogledalo dok pereš zube. Ako pereš ...

Ovo je odlična vest i zadatak i projekat koji je trebalo davnooooo uraditi. Uvek je gužva i čekanje na ovim raskrsnicama
AlwaysUltra
Mackica

Ovde imamo sledecu situaciju : nabrojane (nevazne) stvari s prekidima stoje 10-30 godina , a ovo novo nije ni zapoceto. Ko je tu onda idiot ??
AlwaysUltra
Slobodan

Ja bih se zabrinuo za svoj mozak kada bih video stvari koje ne postoje. Toliko o tome !!

A od visedecenijskih obecanja su se neki lepo obogatili , a njihovi (trenutni) naslednici usavrsili su tu profitabilnu praksu !!
AlwaysUltra
Markoni

Slazem se , Pozoriste i Y krak nije trebalo , ima jos decenija pred nama !!

Nije mi lako samo da gledam ogledalo ove vlasti i njenih prethodnika. Ako razumete sta hocu da kazem , dok vam sendvic polako ulazi u sistem za varenje ovog stanja ...
Vikica
Kao po dobrom starom običaju nalupa se ti gluposti. Otvori dobro oči i gledaj kako se svi projekti završavaju i ko ih završava.
AlwaysUltra
Vikica

Ja cu verovati i fotkama. Posaljite nam koju , zahvaljujem unapred.
Prozivka Odgovori
Samo da se radi i gradi. Spojiti Prozivku sa Centrom kao što je nekada i bilo zamišljeno.
earthworker
Prozivka republika!!! Kad ovo oprave biće tu mesta i ta granični prelaz i carinu.
AlwaysUltra
Inace , sada se do Prozivke mora preko Segeda ili avionom , jel tako ??
Jeste za sendvic tokom dugog i napornog leta ??
livia Odgovori
Bozidarka je po obrazovanju?
Miki Odgovori
Meni ovi odlično izgleda.
Nick Odgovori
Verujem struci. Dobra su idejna rešenja. Jedva čekam da se sve završi pa da vidim kako će biti u prsksi. Stvarno su tu veliki zastoji.
ss Odgovori
nadam se da će neko napokon početi da kažnjava one koji skreću levo prema Paliću iz Štrosmajerove
magnum
zašto bi neko kažnjavao kad je to dozvoljeno? kad si već u Štrosmaerovoj blizu ti je Kompas auto škola pa odslušaj koji čas...
Strumf
@MAGNUM
Čovek je mislio na skretanje iz desne trake koja je namenjena za skretanje desno ka vatrogascima ili pravo u Prvomajsku.
magnum
ja ne čitam misli,već šta piše.
Laco Odgovori
Ovaj projekat je značajan za Suboticu! Sa ovim se smanjuju gužve,povećava bezbednost i smanjuje zagađenje vazduha pošto neće biti toliki zastoji u tom najfrekventnijem delu Subotice.
DeusEx
Ko ti prodao priču kako će se zagađenje u Subotici smanjiti kada se reši ovaj "značajni" projekat?

Kada već spominješ saobraćaj, onda barem znaj kada bi država Srbija htela da reši ovaj problem i da iskontroliše izduvne gasove uz sankcionisanje onih koji ne prolaze test, tada bi preko 90% saobraćaja stalo u Subotici.

Kada bi Subotica htela da reši problem zagađenja, rešila bi dugotrajni problem sa Toplanom i načinom na koji ona posluje. Umesto loženja uglja u gradu, sistem Toplane treba da se proširuje i da se nađe način na da bude pristupačna građanima, a ne sa suludim cenama i neodgovornim odborom.

Isto tako primorati ljude da plaćaju održavanje zgrada i da se sve zgrade imaju toplotnu izolaciju što nije slučaj danas, pa se energija rasipa.

Više drveća, manje parking mesta (već garaža), biciklističkih staza - jer izgleda da jedan Kopenhagen ne zna šta radi, a Subotica zna pa joj prioritet nisu te staze. Ah da zaboravih i tramvaj. ;)
C
Auuu bote. Ajde detaljnije objasni ovaj deo sa zagađenjem molim te.
Ice Odgovori
E jos da rese i onu raskrsnicu kod Elektrovojvodine i skretanje za Sup...prethodni projekat je sadrzao i te raskrsnice,pre par godina...
Bobes Odgovori
Molimo pojacajte rasvetu da bude obostrano.Bilo bi dobro da je obostrana rasveta duz citavog glavnog puta mislim od hotela " patrija" pa do kraja aleksandrova,da lici na bulevar.
Kondukter Odgovori
Može projekat za novu autobusku stanicu?
Moramo u 3 d brže od Dubaija.
Ivan Odgovori
Rešeno je jedno od uskih saobraćajnih grla. Samo napred!
Naivan
Kako to sad misliš da je VEĆ rešeno jedno od uskih saobraćajnih grla?
Pobogu čoveče, zasad nisu još ništa ni započeli, a ne da su rešili neki problem, osim nekoliko crteža, kakvih smo se baš puno nagledali u poslednje vreme.
C
Bote, vrati se u 2019tu.
jana2 Odgovori
Da ste živi i zdravi, 2013. dok je gradonačelnik bio Modest Dulić Direkcija za izgradnju je već bila sve pripremila i POTPISALA ugovor sa Vojputem za ove dve raskrsnice i raskrnicu kod SUP-a. A onda je došao Jene Maglai sa SNS-om i RASKINUO ugovor. Toliko je čovek mrzeo DS.
magnum Odgovori
pa počnite već da pravite,najavljuje se kao da aerodrom treba da nikne kod Zvezda bioskopa...
Cvele Odgovori
Ne osvrcite se na lokalna zakerala, namćore i kritizere.Bravo za gradsku vlast na čelu sa gradonačelnikom.Cepajte samo gradjani će to znati da cene.
Milan024 Odgovori
Gradnja mora da ide!
Velimir Odgovori
Nije mi jasna druga slika (Raskrsnica ulica Braće Radić i Maksima Gorkog).
Od zvezde ka korzu, ulica nije jednosmerna? Bice ukinuto parkiranje u toj ulici?
Pretpostavljam da ce naravno biti semafori postavljeni za izlaz (levo-pravo, desno).
Kako to moze da ubrza protok? Patria - Brace Radic semafor 250m, Brace Radic - Strosmajerova semafor 130m. Ovi semafori vec postoji odavno, ali ako tu jednosmernu ulicu otvore ka M.Gorkog, ima da se skupi kolona.
mnogo smo napredni Odgovori
Ništa se ovim neće dobiti,živi bili pa videli !!! -Bačen novac !! --Neka se uloži u bolje osvetljenje tih saobraćajnica recimo od Lidla pa do Šandora,i sam ulaz u grad iz pravca B.Topole gde je neviđeni mrak!
NN Odgovori
Ovo moze za nijansu ubrzati saobracaj, ali ne resava problem. Ovde treba generalno razmisliti o optimizaciji toka saobracaja...mozda cak i zabraniti neka skretanja...kao sto se to radi u ozbiljnim gradovima sa gustim saobracajem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.