Komentara: 35
Pregleda: 9259
Foto

Rekonstrukcijom raskrsnica u ulici Maksima Gorkog rešiće se dugogodišnji problemi

05.03.2019. u 11:00h > 12:33
Izvor: Subotica.com
Rekonstrukcijom raskrsnica u ulici Maksima Gorkog rešiće se dugogodišnji problemi

Trake za skretanje u levo u ulici Maksima Gorkog na raskrsnicama sa Štrosmajerovom i ulicom Braće Radić, koje će uskoro biti izgrađene, rešiće veliki višegodišnji saobraćajni problem. Kako je planirano, do sredine marta biće raspisana javna nabavka a radovi će se izvoditi u letnjem periodu kada je smanjen intenzitet saobraćaja, jer neće biti potpunog zatvaranja saobraćajnice.

Projekat „Rekonstrukcija i dogradnja kolovoza u ulici Maksima Gorkog, od raskrsnice sa ulicom Braće Radić do raskrsnice sa ulicom Matije Gupca u Subotici sa izgradnjom sistema video-nadzora (I faza)“ realizuje se  zahvaljujući sredstvima pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja od 73 miliona dinara.

- Ulica Maksima Gorkog je ključna a najveći problemi su raskrsnice sa ulicama Braće Radić, Štrosmajerovom i Matije Gupca. Ovim projektom ćemo rešiti trake za leva skretanja, zbog čega se često pravi zagušenje saobraćajnih tokova.  U blizini se nalazi i osnovna škola a ovim ćemo ubrzati protok saobraćaja i podići bezbednost na jedan viši nivo – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.  – Nadamo se da ćemo već u maju imati izabranog izvođača radova a rok za njihov završetak je 120 dana.  Da bi se napravile trake za skretanje u levo, prema projektu, negde će se „uzeti“ deo trotoara ili zelene površine, ali će sve ostati u funkciji.

Po rečima inženjera Milana Marjanova, pored izgradnje traka za skretanje u levo planirano je i postavljanje svetlosne, horizontalne i vertikalne signalizacije a planira se i postavljanje sistema video nadzora.

Ulica koja se rekonstruiše je deo glavne gradske saobraćajnice, deo puta M22 koji prolazi kroz Suboticu.

- Najveći broj vozila se pojavljuje u tom delu i ova rekonstrukcija će doprineti da se smanji broj saobraćajnih nezgoda. Dnevno ovim delom puta prođe i 400 autobusa, što je zaista veliki broj, a tu su i druga vozila. Kroz ulicu Braće Radić se odvija saobraćaj ka naselju Prozivka i sasvim sigurno saobraćaj će se odvijati mnogo brže – dodaje Milan Vasović, izvršni direktor za  saobraćaj u JP „Subotica-trans“

Raskrsnica ulica Prvomajske, Štrosmajerove i Maksima Gorkog

Raskrsnica ulica Braće Radić i Maksima Gorkog

 

Mapa rekonstrukcije 1 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Mapa rekonstrukcije 2 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 9259
Povezane vesti
Povezane teme
rekonstrukcija ulice predrag radivojević
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.