• Pregleda: 6253

Za renoviranje fasade Tehničke škole "Ivan Sarić" se očekuju sredstva

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić, održali su danas sastanak sa direktorkom Tehničke škole „Ivan Sarić“, Eržebet Ivanović i članovima Saveta roditelja i Školskog odbora, sa temom rekonstrukcije fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“.
Za renoviranje fasade Tehničke škole "Ivan Sarić" se očekuju sredstva

Problem fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“ star je nekoliko decenija, a radi se o stogodišnjem školskom objektu čija fasada do sada nije rekonstruisana, što dovodi u pitanje bezbednost učenika i zaposlenih. Problematiku rešavanja oronule fasade otežava činjenica da je školski objekat proglašen spomenikom kulture, a takođe je u toku postupak prenošenja vlasništva nad pomenutim objektom, sa Republike na Pokrajinu, u skladu sa Zakonom o prenosu nadležnosti sa Republike na Pokrajinu.

Gradonačelnik je izvestio prisutne da je u komunikaciji sa Pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, kao i predstavnicima Fonda za kapitalna ulaganja dobio uveravanja da će na narednom sastanku Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja biti pozitivno rešen zahtev grada Subotice za dodelu sredstava za popravku spoljašnje fasade škole u iznosu 40 miliona dinara, čime bi bila rešena prva faza radova.

Predstavnici Školskog odbora su, svesni limitiranih finansijskih mogućnosti Grada, kao i nadležnosti po pitanju objekata u vlasništvu AP Vojvodine, izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi na pokazanoj spremnosti da se njihovi problemi rešavaju.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

14
Bona fide Odgovori
Sramota od nebrige!
Always Ultra Odgovori
Sastali se "zabrinuti" neradnici i sada ce oni da "rade" !
Ne verujem im nista !!!
suboticanin Odgovori
sad nije jasno.bice sutra najavljenog strajka ucenika i roditelja?hocu da podrzim ucenike i roditelje
dj hamer Odgovori
Molim gospodina Dulića da i meni obezbedi neka sredstva jer i moja kuća treba da se renovira.
Sramota da se takav objekat dovede u takvo stanje, da je malte ne jeftinije praviti drugi nego ovaj popravljati.To se nije dogodilo za godinu dana nego u poslednji 20 godina niko ništa nije pipnuo na toj zgradi.
TakoKazu Odgovori
Cekajte da mi odrzimo protest pa onda vi renovirajte i ostalo :D
Delija Odgovori
@ suboticanin strajka ce biti sutra u 12 h najverovatnije u dvoristu skole
Batman Odgovori
Sramota da grad Subotica nema para za jednu staru srednju skolu !
Nikola Odgovori
Baš bi bila fora da se nakon sređivanja fasade škola oboji u ljubičasto.
kokice Odgovori
da li to na tabli pise da radove finansira evropska unija......................neko izgleda zeli da se obogati opet na racun gradjana pa izmislja da to izdvaja iz budzeta grada
asd Odgovori
Dobili su na vremenu. Nista od toga nece biti. Roditelji morate da istrajete.
LIJA Odgovori
Problem star vec decenijama, niko se ne prihvata da ga resi...A gde je problem mobinga u ovoj skoli...[*...*]
avgustina Odgovori
Zar treba neko da pogine u toj školi pa ćemo onda nešto poduzeti po tom pitanju ?
CIRINELA Odgovori
Sredstva grada uopšte nisu limitirana već utrošena na stvari koje nisu nikada bile predviđene. Kao prvo grad svake godine izdvaja cca 150 miliona dinara više za plate, oftalmološka pomagala, zubnu protetiku za novozaposlene kojih je za 130 više od pre par godina i koji se dalje širi kao ambrozija a broj stanovnika za 8000 manji. Na jednoj strani se arči a na drugoj zakida na gorućim stvarima. To su pravi uzroci a ne pričam ti priču kako je drugi kriv a oni anđeli. Da se nisu tolik širili bez ikakve potrebe danas bi u budžetu ostalo para da se svake godine renoviraju 4 škole.
lazar Odgovori
a sta je sa hemijskom skolom lazar nesic? na toj zgradi nije losa fasada...a daske su oko nje poredjane da deca ne kisnu kada izadju puse,a? ajmo svi da strajkujemo...kako su nam male plate itd...pa sve redom...ne razumem neke ljude...mislite da ce to da resi problem? oce,al ne nas...nego ljudi na vrhu...tako sto ce da napune jos malo svoj osiromaseni dzep...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.