• Pregleda: 3768

Tehnička škola "Ivan Sarić" uskoro bi trebalo da dobije novac za sanaciju najkritičnijih delova fasade

Dve nedelje nakon radnog sastanka u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ kada su iz budžetskih rezervi predsednika Vlade AP Vojvodine obećana interventna sredstva za sanaciju najkritičnijih delova fasade u narednih nedelju dana kako bi se učenicima i nastavnicima omogućio bezbedan ulazak u školu, radovi još uvek nisu počeli.
Tehnička škola "Ivan Sarić" uskoro bi trebalo da dobije novac za sanaciju najkritičnijih delova fasade

Dokumentacija neophodna za odobravanje sredstava poslata je tek prošle srede i u što skorije vreme se očekuju dobijanje novca. Do kraja ove nedelje škola će Fondu za kapitalna ulaganja poslati revidiran projekat za sanaciju prve faze fasade u vrednosti od oko 40 miliona dinara. Kako je za radove na fasadi neophodna kompletna projektno-tehička dokumentacija, kao i sprovođenje postupka javne nabavke vremenske prilike će odložiti početak radova na sanaciji fasade.

Pre dve nedelje u Subotici je boravio direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nebojša Malenković, koji je na radnom sastanku sa predstavnicima škole i roditeljima tom prilikom rekao da će u narednih nedelju dana biti interventno opredeljena sredstva iz budžetskih rezervi predsednika Vlade Vojvodine kako bi se đacima omogućio bezbedan ulazak u zgradu. Međutim, kako je za dobijanje sredstava neophodna projektno-tehnička dokumentacija škola je u sredu 9. oktobra poslala zahtev za dobijanje obećanih sredstava jer se čekalo da projektantska kuća završi projekat. Po projektu će biti potrebno oko milion i devet stotina hiljada dinara kako bi se zaštitila sva četiri ulaza u školu kao i balkoni kako ne bi došlo do njihovog delimičnog ili kompletnog rušenja.

Tehničku školu „Ivan Sarić“ pohađa više od 1400 učenika, a njihovi roditelji su istrajni u nastojanju da se problem oronule fasade reši.

Nakon što Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture i projektanstka kuća Nort inženjering završe reviziju projekta urađenog pre tri godine za sanaciju fasade Tehničke škole, ovaj dokument će biti poslat u Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Naime, škola mora da dostavi projektno-tehničku dokumentaciju za odobravanje sredstava za izvođenje prve faze na sanaciji fasade. Projekat bi trebalo da bude poslat do petka u Fond kako bi već na narednoj sednici Upravnog odbora bila doneta odluka o dodeli 40 miliona dinara za prvu fazu radova.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

3
Always Ultra Odgovori
To je DS-ova vlast i Geza Vas na celu fantomskog Zavoda za zastitu spomenika !
pravdak Odgovori
Sramota,Kada je bilo ko ce dobiti salu Os,,Duro Salaj,, ili Tenicka ,,Ivan Saric,, dobila ova druga,sad za Duro Salaj ponovo nema,svi dobise terene za odbojku,Duro Salaj izvisio.Zmaj dobio 2 terena[*...*]Tehnicka se opet gradi,Nokolic sredio Muzicku skolu,dokle vise lopovski grade,dokle vise siromasniji kvartovi bivaju namerno zaboravljeni,dokle lopovi vise imate li dusu?
Bunjhrvat Odgovori
Teska sramota, pa ovi iz TEhnicke skole "Ivan Saric" nisu u stanju ni šut da pokupe sa trotara mesecima, direktorica samo kuka da se nema para. Koliko para treba da se pokupi prikolica šuta, da građani mogu normalno da prolaze pored škole. DIrektorica je nesposobna[*...*]. Inspekcije da provere!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.