Komentara: 3
Pregleda: 3851

Tehnička škola "Ivan Sarić" uskoro bi trebalo da dobije novac za sanaciju najkritičnijih delova fasade

14.10.2013. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Dve nedelje nakon radnog sastanka u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ kada su iz budžetskih rezervi predsednika Vlade AP Vojvodine obećana interventna sredstva za sanaciju najkritičnijih delova fasade u narednih nedelju dana kako bi se učenicima i nastavnicima omogućio bezbedan ulazak u školu, radovi još uvek nisu počeli.
Tehnička škola "Ivan Sarić" uskoro bi trebalo da dobije novac za sanaciju najkritičnijih delova fasade

Dokumentacija neophodna za odobravanje sredstava poslata je tek prošle srede i u što skorije vreme se očekuju dobijanje novca. Do kraja ove nedelje škola će Fondu za kapitalna ulaganja poslati revidiran projekat za sanaciju prve faze fasade u vrednosti od oko 40 miliona dinara. Kako je za radove na fasadi neophodna kompletna projektno-tehička dokumentacija, kao i sprovođenje postupka javne nabavke vremenske prilike će odložiti početak radova na sanaciji fasade.

Pre dve nedelje u Subotici je boravio direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nebojša Malenković, koji je na radnom sastanku sa predstavnicima škole i roditeljima tom prilikom rekao da će u narednih nedelju dana biti interventno opredeljena sredstva iz budžetskih rezervi predsednika Vlade Vojvodine kako bi se đacima omogućio bezbedan ulazak u zgradu. Međutim, kako je za dobijanje sredstava neophodna projektno-tehnička dokumentacija škola je u sredu 9. oktobra poslala zahtev za dobijanje obećanih sredstava jer se čekalo da projektantska kuća završi projekat. Po projektu će biti potrebno oko milion i devet stotina hiljada dinara kako bi se zaštitila sva četiri ulaza u školu kao i balkoni kako ne bi došlo do njihovog delimičnog ili kompletnog rušenja.

Tehničku školu „Ivan Sarić“ pohađa više od 1400 učenika, a njihovi roditelji su istrajni u nastojanju da se problem oronule fasade reši.

Nakon što Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture i projektanstka kuća Nort inženjering završe reviziju projekta urađenog pre tri godine za sanaciju fasade Tehničke škole, ovaj dokument će biti poslat u Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Naime, škola mora da dostavi projektno-tehničku dokumentaciju za odobravanje sredstava za izvođenje prve faze na sanaciji fasade. Projekat bi trebalo da bude poslat do petka u Fond kako bi već na narednoj sednici Upravnog odbora bila doneta odluka o dodeli 40 miliona dinara za prvu fazu radova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3851
Povezane vesti
Povezane teme
tehnička škola ivan sarić fond za kapitalna ulaganja nebojša malenković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.