• Pregleda: 4201

Interventni radovi na fasadi Tehničke škole počinju u petak

Za dva dana bi trebalo da počnu interventni radovi na fasadi Tehničke škole „Ivan Sarić“, kojima će se obezbediti kritični delovi fasade koji predstavljaju opasnost za prolaznike i učenike škole. U postupku javne nabavke školi su ponude dostavile 4 firme, a posao je dobila subotička firma „Filipović izgradnja“ za dva miliona i tri stotine hiljada dinara. Ugovoru sa izvođačem je potpisan u ponedeljak 9. decembra, a rok za završetak radova je 30 dana. U školi očekuju da će radovi početi u petak.
Interventni radovi na fasadi Tehničke škole počinju u petak

Problem sa dotrajalom fasadom u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ traje već duže vreme. Uprkos tome što nije najbezbednije prolaziti pored škole i kretati se po dvorištu ove obrazovne ustanove, đaci redovno pohađaju nastavu.

Učenici prvog razreda Tehničke škole koji pohađaju smer elektrotehničar informacionih tehnologija rekli su nam da se ne osećaju bezbedno kada treba da izađu na dvorište ili kada treba da uđu ili izađu iz škole jer uvek postoji mogućnost da će otpasti neki deo sa dotrajale fasade.

U ponedeljak 9. decembra Tehnička škola „Ivan Sarić“ potpisala je ugovor sa subotičkom firmom „Izgradnja Filipović“ kojoj je poveren posao na intervetnim radovima na fasadi. Izvođač radova ima rok od 30 dana da postavi stubove ispod balkona sa spoljašnje strane fasade, da ukloni dotrajale ornamente sa fasade i da postavi drvene nadstrešnice iznad svih ulaza u zgradu škole.

Prvi posao izvođača biće da ogradi školu i to ogradom visine 2 metra sa ulične strane koja mora biti udaljena 2 m od zida i 5 metara sa dvorišne strane. Izvođač će za intervetne radove na fasadi dobiti dva 2.300.000, 00 dinara.

Tokom prošle godine građevinski inspektor utvrdio je 566 mesta na kojima se žbuka odvojila od podloge i koja preti da otpadne i tada je školi naloženo da obije malter ili sanira fasadu. Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedio je sredstva neophodna za sanaciju najkritičnijih delova fasade.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

9
ffilozoff Odgovori
20.000 eura-ograda i podbocivanje?
Miroslav Odgovori
Pošto vidim da nema povezanih vesti ovde ispod teksta, samo bih podsetio ljude na to ko je obezbedio sredstva za rekonstrukciju fasade:
http://www.subotica.com/vesti/vlada-apv-i-fond-za-kapitalna-ulaganja-brinu-o-problemima-suboticana-id16995.html

Ima mnogo tih stvari koje će se realizovati u narednom periodu, a za koje zasluge imaju neki drugi...
pajo Odgovori
U Astrougarskoj bi se zvala restauracija! Kakva bi dolikovalo objektu!
djordje Odgovori
Miroslav@- Nista drugo nemoj ni ocekivati. Ne mogu 20 dana da se sloze oko funkcija u gradu a kamoli oko nekog projekta. Odneli kran sa pozorista, obustavili radove na fasadi muzicke skole zbog hladnoce a bazen se na Prozivci gradio cele zime bez problema. Imamo 5 imena u gradskom vecu za koje niko ne zna za sta su zaduzeni i cime se bave. Zamenik gradonacelnika ce se pojaviti tu i tamo na otvaranju neke izlizbe ali samo ako ima da se dobro najede nakon toga. Za socijalu jos uvek ne zvanicno brine covek zvani - dobar dan izvolite uci salter broj tri!
Always Ultra Odgovori
Cirkus i predstava se nastavljaju. Bice svega i svacega samo obnavljanja fasade nece biti sigurno. Radovi na Muzickoj su vec obustavljeni... Stanje u gradu je redovno...
tibor Odgovori
Maglai, Todosijević, Veljković, Bajić - Opet se kitite tuđim perjem. Dokle će vas ovaj narod trpiti. Za 20 dana ste nalagali, koliko drugi nemože za 4 godine. Građani pare je dala pokrajina, a oni za ogradu 20.000 eur-a.
fudbaler Odgovori
"Podbocivanje" novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, košta skoro isto jer je samo fond nagrada blizu 10.000 E. je li i to iz fonda za kapitana?
Sokrat Odgovori
@Miroslav

Miroslave pročitao sam vest u kojoj stoji " Ti radovi će početi u narednih sedam dana." to je bilo 02.10.2013. Zatim se obećavaju sredstva u iznosu od "Po predmeru i predračunu radova planirano je 63 miliona" a početak radova se predviđa " Verujem da ćemo s proleća 2014. godine videti skele na ovom objektu".
Što proističe da od obećanja AP nismo dalje stigli!
gospodin euro Odgovori
Setio se neko da u decembru zapocne gradjevinske radove. A Evropska unija je dala pare za obnovu skole. Pa ispred skole imamo tablu!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.