Komentara: 26
Pregleda: 9063

Održan protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

18.09.2013. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“ danas nisu pohađali nastavu. Oni su po odluci Saveta roditelja škole došli u školu u podne da zajedno sa roditeljima i zaposlenima u školi upute protest svim nadležnim ustanovama i institucijama kako bi se pokrenulo rešavanje problema oko fasade škole koja se obrušava i predstavlja opasnost za decu, zaposlene i prolaznike.
Održan protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

Gradonačelnik Subotice rekao je da je od predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i predstavnika Fonda za kapitalna ulaganja juče dobio uveravanja da će gradu Subotici biti dodeljeno 40 miliona dinara za popravku spoljašnje fasade škole, čime bi bila rešena prva faza radova koja bi trebalo da započne tokom naredne građevinske sezone.

Nakon višemesečnog obraćanja lokalnim, pokrajinskim i republičkim organima vlasti i bez konkretnog odgovora, Savet roditelja Tehničke školedoneo je odluku da đaci jedan dan ne pohađaju nastavu i da zajedno sa roditeljima upute protest svim nadležnim institucijama kako bi se pokrenulo rešavanje ovog, sada već gorućeg problema. U 12 sati danas su se u dvorištu škole okupili učenici, roditelji i profesori.

Predstavnici škole „Ivan Sarić“ već više od 10 godina pokušavaju da reše problem dotrajale fasade škole, ali tek nakon što su se njihovoj borbi priključili i roditelji došlo je do prvih konkretnijih rezultata borbe za sanaciju fasade koja se obrušava.

Održan protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

Grad Subotica je u ime škole konkurisao u pokrajinskom Fondu za kapitalna ulaganja za sredstva neophodna za sanaciju uličnog dela fasade u vrednosti od 40 miliona dinara.

Dok ne dobiju obećana sredstva za saniranje uličnog dela fasade, danas su alpinisti počeli da obijaju delove fasade koji su visili i pretili da u nekom trenutku otpadnu. Alpinisti su ovaj posao uradili na dobrovoljnoj bazi, a škola je iz sopstvenih sredstva izdvojila novac za obezbeđivanje ulaza, a u planu je i postavljanje nadstrešnica iznad ulaza, kao vid dodatne zaštite.

Izvor: RTV Yueco

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9063

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.