• Pregleda: 7398

Zaštitna ograda i u dvorištu Tehničke škole "Ivan Sarić"

Iako nije rešen problem fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“, 2. septembra učenici redovno kreću u školu. Zaposleni u školi i neki roditelji učenika, u toku današnjeg dana, postavili su zaštitnu ogradu u dvorišnom delu škole, kako bi obezbedili decu od prilaza fasadi jer preti opasnost od njenog rušenja. Stav saveta roditelja u Tehničkoj školi je da deca ne idu u školu do rekonstrukcije fasade. Da li će biti tako, znaće se tek sredinom septembra, kada će biti formiran nov savet roditelja.
Zaštitna ograda i u dvorištu Tehničke škole "Ivan Sarić"

Jedan od roditelja koji se plaši za bezbednost svog deteta je Mario Milićević. Mario kaže da je i sam prisustvovao rušenju jednog dela fasade koji je pao neposredno ispred njega.

Da li će roditelji pustiti decu da idu u školu iako fasada nije rekonstruisana, znaće se tek nakon formiranja novog saveta roditelja.

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ kažu da 10 godina pokušavaju da reše problem oko fasade škole.

Današnje radove oko postavljanja zaštitne ograde u dvorišnom delu škole, organizovala je Tehnička škola i finansirala sa oko 150 hiljada dinara. Lopate su se „dohvatili“ roditelji učenika i zaposleni u školi. Od 2. septembra, Tehničku školu će pohađati nešto manje od 400 novih učenika.

povezane teme

13
Dormisan Odgovori
i resen problem....-.-
albatros Odgovori
Evo gospodine Gradonačelniče,primera očiglednog zašto kažem a ovaj primar me potvrđuje,da ste vi motorna kočnica ovog građa!10 godina se bore za sretstva da srede školu,pa zar u tu školu ne idu upravo ti,za koje tvrdite da su ''MOTOR NAŠEG DRUŠTVA''!?A koliko ste VI i ''vaši''protracili sretstava za tih 10 godina?SRAMOTA!
@albatros Odgovori
A Ministarstvo prosvete? A SPS, SNS? Obećani milioni, milijarde, radna mesta?
Always Ultra Odgovori
Eto naseg mentaliteta. Radije ce napraviti jos veci nered u skoli...mozda sacekati i da neko strada...ali nece odrzati rec o blokadi skole !!! Tako nam i treba...taman kako smo zasluzili !
glasanje Odgovori
Problem je što učenici ne glasaju, barem najveći broj njih, pa nisu interesantni partijama da podrže projekat.
albatros Odgovori
A DS,SVM,DSS,SBB,G-17,DSHV,LSV,LDP,u tekstu lepo piše ''U zadnjih 10 godina''muče muku?Pa ko je zadnjih 10 godina na vlasti od Republike,Pokrajine,Subotice?Cenim i poštujem svačije mišljenje ako je ono smisleno,ali izvinite neindetifikovani gospodine/đo,ali ovaj vaš komantar BAŠ nema smisla,ili je dat po stranačkoj liniji,ali i onda tek gubi svaki smisao!?
Dormisan Odgovori
Dok ne dodje do neke nezgode,dok se ne povredi neko,nece se ni uraditi nista vise od ovog!
jmw Odgovori
Super
sulak Odgovori
sve su to lazovi i lopovi dok se banda ne pohapsi i oduzme imovina nece biti bolje u srbiji pa da nam dode i obama za precednika
Delija Odgovori
Problem nije resen,clan sam saveta roditelja moramo sacekati dok nam ne pristupe roditelji od prvih razreda onda ce se odluciti dali ce deca ici u skolu ,najverovatnije od polovine septembra im necemo dozvoliti da idu dok se ne nadje resenje ili se javi neko ko je nadlezan za skolu.
Dzoni Odgovori
Završio sam mešc pre nekoliko godina i iz iskustva znam da je fasada takva da se prstima može smrviti u prah. Ne osporavam činjenicu da je neophodno renoviranje, ja ga eto nisam dočekao, i nadam se da će se nakaniti da to već jednom urade ali stvarno nije takva situacija da je nekome život ugrožen. Ako bi parče fasade veličine npr. tanjira nekome palo na glavu, u momentu bi se raspalo u prah i najveća nevolja bi bila otresti prašinu sa sebe.
Always Ultra Odgovori
Delija

Prvo je bilo prvog septembra...sada je do polovine septembra...produzavajte im rokove jos godinama od mene !

Dzoni

Bas ste duhoviti. Onda bi tu zgradu vetar odavno razduvao ili preoblikovao u nesto drugo !!
don Odgovori
To nije moglo da se uradi za vreme raspusta?Sad deca nece krenuti na vreme, a posle ce prosvetari strajkovati...Samo ce deca ispastati.Jos dok sam isao u skolu (2002-2006) je EU dala donaciju skoli da se resi fasada i prozori.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.