Komentara: 43
Pregleda: 9985

Većina ugostitelja večeras radi do 22 časa

25.10.2021. u 15:15h
Izvor: Subotica.com
Zajedničkom odlukom, svih 104 ugostiteljskih objekata koji su okupljeni oko Udruženja ugostitelja Subotice večeras će raditi do 22 časa, od kada počinje kažnjavanje fizičkih i pravnih lica koji borave u unutrašnjosti kafića, restorana, barova i klubova bez kovid propusnica.
Većina ugostitelja večeras radi do 22 časa
Foto: Ilustracija

Ovu odluku su doneli nakon inspekcijskih kontrola tokom vikenda, objašnjava predsednik Udruženja Vjekoslav Ostrogonac, koje su pokazale da ugostitelji nisu u mogućnosti da sprovode novu meru Kriznog štaba koja će im otežati, već teško poslovanje u vreme pandemije virusa kovid-19, ali i u znak solidarnosti prema svojim kolegama i gostima, među kojima ne žele da prave razliku.

KONTROLA U 16 OBJEKATA - Komunalna milicija i komunalna inspekcija su, u saradnji sa drugim nadležnim inspekcijskim organima, za vikend izvršile kontrole savetodavnog karaktera u ukupno 16 objekata, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove za naš sajt.

- Odluka članova Udruženja je da ćemo danas svi zatvoriti u 22 časa, jer su inspekcijske kontrole za vikend pokazale da tako nešto ne možemo da sprovedemo. Bili su ljudi iz inspekcije, objasnili kako će sve to funkcionisati od ponedeljka i zaista su bili korektni, tu ne možemo ništa da kažemo, ali se pokazalo da mi ne možemo da sprovedemo takve odluke i to je to, a za dalje ćemo se dogovarati šta ćemo i kako ćemo reagovati - kaže Ostrogonac.

Većina ugostitelja večeras radi do 22 časaPo njegovim rečima, problema ima mnogo, a prvi je svakako taj što je ovom merom Kriznog štaba ugostiteljstvo izdvojeno od ostalih grana privrede, dok bi zbog uvođenja kovid propusnica mogli da ostanu ne samo bez gostiju, već i bez velikog broja zaposlenih.

- Imamo ozbiljan broj radnika koji nisu vakcinisani niti su preležali virus kovid-19, a ostavljena je mogućnost da rade u nekim drugim branšama gde im nije potrebna nikakva propusnica. Nemamo nikakvu mogućnost da nateramo svoje radnike da se vakcinišu, možemo da im damo lični primer, ali ne da o tome odlučujemo umesto njih. Dovedeni smo u situaciju da nećemo imati radnika i da nećemo moći da radimo zato što nećemo imati koga da radi, a svi znamo da su zanimanja u ugostiteljstvu deficitarna - ističe Ostrogonac.

Većina ugostitelja večeras radi do 22 časaOno što ugostitelji mogu da urade, dodaje naš sagovornik, jeste da informišu svoje goste o merama koje su na snazi, ali ne i da preuzimaju ulogu inspekcije.

- S obzirom na to šta se sve dešavalo i koliko je ugostiteljstvo generalno oštećeno, nismo u mogućnosti da plaćamo radnika koji će da stoji na vratima i, što za nas nije normalno, legitimiše ljude. Imamo zaposlene, koji u tom trenutku dok rade su kovid redari, oni će ići od stola do stola da obaveste goste, ali nismo neko ko može da sprečava ili izbacuje goste iz lokala. Dakle, mi možemo svakoga da obavestimo kakve su mere i šta one podrazumevaju, ali mi ne možemo da sprovedemo to i ne možemo da prihvatimo da snosimo posledice toga - poručuje Ostrogonac.

Većina ugostitelja večeras radi do 22 časaOdluka o radu do 22 časa važiće danas u svih 104 ugostiteljskih objekata koji su okupljeni oko Udruženja, iz kojeg poručuju da će o daljem radu i postupanjima u vezi sa kovid propusnicama blagovremeno obaveštavati javnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 9985

Povezane vesti

Povezane teme

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

udruženje ugostitelja subotice

kovid propusnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.