Komentara: 45
Pregleda: 15545

Reporteri Subotica.com u „kovid“ patroli

24.10.2021. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
Od juče u 22 časa počele su da važe kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima. Proverili smo u subotičkim kafićima, restoranima i noćnim klubovima kako je primenjena nova odredba.
Reporteri Subotica.com u „kovid“ patroli

Već oko 21 čas kod „Zvezda“ bioskopa zatekli smo grupu ljudi koji su, noseći parole „širimo virus ljubavi“ i "stop kovid merama", na kratko blokirali saobraćaj. Grupa je došla ispred Gradske kuće ali nije se dugo zadržala.

U većini lokala veče je teklo sasvim uobičajeno. Ništa nije ukazivalo da postoje nova pravila. Sve dok u 22 časa muzika u pojedinim kafićima nije utihnula, a svetla popaljena. Pojedini lokalni odlučili su da radno vreme bude za sve jednako – do deset uveče.

- Razmišljali smo šta da radimo. Nama godinama dolaze stalni gosti, velika društva i ne želimo nikoga da izbacujemo. Nama su svi gosti jednako dragi. Ne želimo nikome da priredimo neprijatnost, da u sred gutljaja mora da napusti objekat ili da ga kažnjavaju – kažu nam zaposleni u jednom noćnom klubu. – Uz to, kovid redar znači još jedan zaposleni, a mi to zaista ne možemo.

Do 22 časa radio je i „Arte de Gusto“ i, kako kažu, nikakvih problema nije bilo.

- Zaista je bilo sve korektno, inspekcija nam nije bila. Međutim, mislim da nije na nama da kontrolišemo sertifikate i njihovu validnost. Gost treba da ga pokaže u svom telefonu, a nadležne inspekcije treba da utvrđuju da li je on ispravan – ističe Marinko Vučetić. – Krivo nam je što su ugostiteljski objekti od samog početka markirani kao leglo infekcije. Naši zaposleni će se vakcinisati, ali šta je sa zaposlenima u fabričkim halama ili tržnim centrima i ljudima koji tamo kupuju. Zato će Udruženje ugostitelja tražiti da nam se dozvoli prelazni period, da se prilagodimo situaciji, da na neki način obavestimo goste, a ne da ih odmah izbacujemo.

Reporteri Subotica.com u „kovid“ patroliKao i većina mera, ni ova neće jednako pogoditi sve. Kafići gde gosti ispijaju kafe preko dana gotovo da je neće ni osetiti, ali noćni klubovi, koji u to doba tek počinju sa radom biće u ozbiljnom problemu.

Ispred klubova gde se mlađi okupljaju tek oko ponoći zatekli smo redove. I pored ubeđivanja sa kovid redarima, neki nisu mogli da uđu.

- Što se mene tiče ja bih vas pustio ali unutra je komunalna policija, napravićete problem i sebi i klubu – izričit je bio kovid redar, što je naravno izazvalo revolt.

Ipak, kako se noćas nisu naplaćivale kazne, mnogi su ušli u klubove čim su komunalcima videli leđa.

Kako samo ranije preneli, subotički ugostitelji danas imaju sastanak na kojem će razmotriti dalje delovanje, u skladu sa novonastalom situacijom i činjenicom da od sutra počinje kažnjavanje za nepoštovanje Uredbe kojom se propisuje da posetioci bez validne potvrde ne mogu da se zadržavaju unutar zatvorenog ugostiteljskog objekta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 15545

Povezane vesti

Povezane teme

noćni život

kovid propusnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.