Komentara: 12
Pregleda: 6846
Foto

Subotica donela set mera pomoći ugostiteljima i drugim privrednicima

08.04.2021. u 16:17h > 17:06
Izvor: Subotica.com
Posle razgovora sa predstavnicima Udruženja ugostitelja i sagledavanja opšte situacije, Grad Subotica doneo je paket mera pomoći kojim će se olakšati poslovanje ugostiteljima i svim drugim delatnicima koji su Uredbom Kriznog štaba imali zabranu rada ili su pak radili ograničenim radnom vremenu.
Subotica donela set mera pomoći ugostiteljima i drugim privrednicima

Zakupnina u lokalima koji su u javnoj svojini od marta do juna biće smanjena za 50 odsto, u aprilu i maju neće plaćati naknadu za korišćenje javnih površina za letnje bašte i terase, dok će od juna do avgusta plaćati samo polovinu naknade. Od aprila do juna biće im upola manja naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine i komunalne takse za isticanje firme.

Mere se odnose na privrednike iz Subotice i Palića. To su objekti u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo, ugostiteljski objekti, tržni centri, kladionice, igraonice, kozmetički i frizerski saloni, bioskopi, muzeji, galerije, fitnes i spa centri,  teretane...

- Cilj nam je da pomognemo našim sugrađanima a jedini naš uslov je da nijedan zaposleni ne dobije otkaz. Posle ovog paketa mera, sešćemo ponovo i razgovaraćemo o tome šta ćemo dalje.  Pomogli smo gde smo mogli i u onome što je u ingerenciji lokalne samourave,  manji broj zakupaca je u lokalima koji su u međuvremenu prešli u nadležnost republike tako da ćemo  razgovarati i sa Direkcijom za imovinu – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Subotička lokalna samouprava je jedna od retkih koja će na ovaj način pomoći svojim sugrađanima.

Subotica donela set mera pomoći ugostiteljima i drugim privrednicimaPredloženi set mera biće formalno usvojena na prvoj predstojećoj sednici Gradskog veća. Iako se još uvek ne zna koliko će privrednika podneti zahtev, dragocene mere pomoći gradski budžet mesečno će koštati otprilike deset miliona dinara.

Kako  je najavio Imre Kern, zamenik gradonačelnika i redsednik Komisije za poslovne prostore,  zakupcima će se prolongirati plaćanje zaostalih dugovanja.

- Apelujemo na javna komunalna preduzeća da razmotre pojedinačne zahteve i koliko god mogu izađu u susret privrednicima da im prolongiraju dugovanja – dodaje Kern.

UGOSTITELJI ZADOVOLJNI, BORBA ZA OLAKŠICE SE NASTAVLJA

Kako saznajemo udruženi ugostitelji Subotice i Palića su zadovoljni predloženim merama podrške u prevazilaženju posledica nemogućnosti rada, odnosno ograničenog funkcionisanja u ovoj branši, a naredni koraci su u vezi sa obraćanju višim organima vlasti za još neke olakšicе koje mogu da dobiju na pokrajinskom i republičkom nivou.

Prilog: Paket mera za podršku privrednicima i ugostiteljima

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja Predstavljanje mera za podršku privrednika i ugostitelja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 6846

Povezane vesti

Povezane teme

stevan bakić

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

korona

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.