Komentara: 19
Pregleda: 3453

Zakupci gradskih prostora koji nisu radili u martu platiće 50 odsto manju zakupninu

31.03.2021. u 16:09h
Izvor: Subotica.com
Zakupci gradskih prostora koji nisu radili u martu platiće 50 odsto manju zakupninu

Zakupci poslovnih prostora u svojini Grada Subotice, kojima je epidemiološkim merama Vlade Srbije zabranjeno obavljanje delatosti u bilo kom periodu tokom marta, biće oslobođeni od plaćanja polovine zakupnine (sa pripadajućim PDV-om) za poslovne prostore za ceo mart - odlučilo je Gradsko veće na današnjoj sednici.

Kako se navodi, zakupci koji su oslobođeni plaćanja dela zakupnine po ovoj Odluci, zadužiće se za celokupan iznos režijskih troškova.

Podsetimo, deo subotičkih ugostitelja juče je održao sastanak sa gradonačelnikom i tom prilikom apelovao da se pronađe način da Grad, u skladu sa mogućnostima, pomogne, pre svega ovoj branši koju predstavljaju, u prevazilaženju posledica krize koja je izazvana epidemijom korona virusa, a koja je najdirektnije uticala kako na njihovo poslovanje, tako i na egzistenciju njihovih zaposlenih, ali i drugih dobavljača u lancu opskrbe i funkcionisanja.

Zakupci gradskih prostora koji nisu radili u martu platiće 50 odsto manju zakupninu

Tom prilikom dogovoreno je da će ugostitelji formirati formalno lokalno udruženje koje će se boriti za njihove interese, pre svega u komunikaciji sa Gradskom upravom, ali i po bilo kojim drugim pitanjima koja mogu da unaprede položaj ugostitelja u Subotici.

Gradonačelnik Stevan Bakić saslušao je ugostitelje i istakao da je Grad spreman da pomogne u pronalaženju načina da se ugostiteljima, kao i privrednicima koji se bave drugim ugroženim delatnostima, pomogne da prebrode ovaj težak period. Već sutradan konkretan korak je preduzet.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 19
Pregleda: 3453

Povezane vesti

Povezane teme

gradsko veće

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

oslobađanje od zakupnine

zakup poslovnog prostora

ugostiteljski objekti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.