Komentara: 9
Pregleda: 8652
Foto

Sprema se paket mera za lokalne preduzetnike i ugostitelje

01.04.2021. u 11:11h > 15:29
Izvor: Subotica.com
Sprema se paket mera za lokalne preduzetnike i ugostitelje

Na današnjoj sednici Skupštine grada gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, dotakao se teme koja je sve izraženija poslednjih nedelja, a tiče se pomoći ugroženom delu preduzetnika, male privrede i ugostitelja, koji zbog epidemioloških mera ili rade otežano, ili su bili primorani da skroz (privremeno) obustave svoju osnovnu delatnost.

- Već smo razmatrali o određenom paketu mera, a tu nije u pitanju samo zakup. ne možemo da menjamo odluke u Skupštini, ovo je stvar Gradskog veća koji će intereventno delovati sa paketom mera i tu moramo da idemo i po šiframa delatnosti jer nisu svi jednako bili obuhvaćen zabranom rada i moramo da vodimo računa da ni tu ne dođe do izjednačavanja. Juče smo interventno delovali što se tiče zakupa gradskih prostora i tu smo uzeli u obzir šifre delatnosti, u pitanju je 144 zakupca od 440 - istakao je gradonačelnik Bakić. - Sagledaćemo realno i izaćićemo u susret našim privrednicima i malim preduzetnicima, kako bi se sačuvala radna mesta. Izaćićemo sa paketom mera, mislim da će i oni biti zadovoljni. Važno nam je da ta pomoć stigne u prave ruke, u ruke onih koji su zaista bili sprečeni da rade zbog epidemioloških mera. S druge strane moramo da vodimo računa i o interesima i budžetu grada, jer obeveze koje ima grad nisu se ni umanjile, ni ukinule i ne možemo da dozvolimo da ugrozimo finansijsku stabilnost grada i poslovanje javnih preduzeća. Nadam se da ćemo se naći pola puta i da ćemo imati razumevanja jedni za druge.

Gradsko veće na jučerašnjoj sednici donelo je Odluku da zakupci poslovnih prostora u svojini Grada Subotice, kojima je epidemiološkim merama Vlade Srbije zabranjeno obavljanje delatosti u bilo kom periodu tokom marta, budu oslobođeni od plaćanja polovine zakupnine (sa pripadajućim PDV-om) za poslovne prostore za ceo mart.

Grad će se na konto otpisa zakupnine odreći značajnih sredstava koji su planirani u gradskom budžetu, ali gradonačelnik ističe da je to pomoć koji naši privrednici i ugostitelji koji su najgore prošli to i zaslužuju.

Izvor: Subotica.com
8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada 8. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 8652

Povezane vesti

Povezane teme

stevan bakić

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.