Komentara: 30
Pregleda: 10223
Video

Preporučeno da ugostitelji od ponedeljka mogu ponovo da počnu sa radom, produžuje se radno vreme

02.04.2021. u 19:21h
Izvor: Subotica.com
Preporučeno da ugostitelji od ponedeljka mogu ponovo da počnu sa radom, produžuje se radno vreme

Krizni štab Vlade Srbije za zaštitu zdravlja ljudi od epidemije korona virusa sastao se danas posle dužeg vremena. Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija i mere koje su na snazi, njihova delotvornost, a na stolu je bilo više puteva kako dalje...

BROJKE ZARAŽENIH I DALJE VISOKE - U poslednja 24 časa u Srbiji je na korona virus testirano 16.910 osoba, od kojih je pozitivno 4.826 dok je, nažalost, 39 osoba preminulo. U Subotici su u istom periodu potvrđena još 92 slučaja zaraze, dok je trenutno više od 1.400  aktivno zaraženih u našem gradu. U subotičkoj bolnici po poslednjem izveštaju 190 pacijenata nalazi se u kovid bloku.

Nakon novog preseka stanja, Krizni štab je odlučio da popusti sa merama, iako su brojke i dalje vrlo upozoravajuće i zabrinjavajuće, pa je tako odlučeno da od ponedeljka budu dozvoljene bašte ugostiteljskih objekata, a da se rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produži na 22 časa.

Kako je objašnjeno, rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od 9 kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta. Uslovi za ugostiteljske objekte biće tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

PREKO MILION REVAKCINISANIH - U Srbiji je do danas u 15 časova dato 2,5 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, a nešto više od milion osoba primilo je i drugu dozu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Ovo su preporučene mere koje bi trebalo da se sprovode od ponedeljka, međutim nadležni upozoravaju da ukoliko se epidemiološka situacija za vikend promeni  na gore, da se ta preporuka suspenduje.

Nastava u školama se nastavlja onlajn.

Uskoro opširnije.

SUBOTIČKI UGOSTITELJI SE SAMORGANIZOVALI

Ugostitelji Subotice i Palića pre nekoliko dana odlučili su da krenu u formiranje udruženja koje bi imalo za cilj da zastupa interese ove branše i njenih članova u komunikaciji pre svega prema državnim organima. U sklopu tih aktivnosti održan je sastanak sa gradonačelnikom kojem je prisustvovalo dvadesetak ugostitelja, već narednog dana ugostitelji su se ponovo sastali i njih 50 je pismeno iznelo zajedničku listu zahteva prema gradu i višim nivoima vlasti.

Mobilizacija ugostitelja traje i dalje. Danas, ovo još uvek neformalno udruženje, broji stotinjak članova koji aktivno pokušavaju da se prilagode situaciji i da se udruženi izbore za najviše što mogu da dobiju u cilju ublažavanja posledica zatvaranja, odnosno ograničenog obavljanja delatnosti.

Preporučeno da ugostitelji od ponedeljka mogu ponovo da počnu sa radom, produžuje se radno vremeDok se čeka konačna odluka Kriznog štaba o popuštanju mera, i postepenog vraćanja u "normalu", šta god to danas može da podrazumeva, mnogi od ugostitelja sa zebnjom prate i "kalkulišu". Svi su u niskom startu, čekaju, za promenu, lepe vesti.

U međuvremenu, na najnovije mere koje su danas saopštene ugostitelji u Subotici su reagovali negodovanjem, navodeći da je održavanje distance vrlo teško ispoštovati. Neki od komentara su bili i da su meteorolozi najavili da se od nedelje pogoršava vreme, što naravno utiče na rad bašti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 30
Pregleda: 10223

Povezane vesti

Povezane teme

radno vreme ugostiteljskih objekata

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.