Komentara: 81
Pregleda: 56996

Stefanović: Monstrum udario Tijanu kolima, a zatim zakopao telo na deponiji

07.08.2014. u 11:03h > 13:09
Izvor: Subotica.com
Beživotno telo Subotičanke Tijane Jurić nađeno je noćas oko ponoći 23 kilometra dalje od mesta gde je poslednji put viđena. Otmičar i osumnjičeni za ubistvo posle višečasovnog ispitivanja priznao je ubistvo i odveo policiju do divlje deponije na delu sporednog puta između Čonoplje i Svetozar Miletića. Ministar policije Stefanović održao je konferenciju za javnost na kojoj su saopšteni mnogi detalji.
Stefanović: Monstrum udario Tijanu kolima, a zatim zakopao telo na deponiji

Upravo je završena konferencija za novinare na kojoj je Ministar policije Stefanović saopštio dosta detalja oko ubistva Tijane Jurić.

Saznanja do kojih je došla policija nakon spitivanja dovode do informacija u kojima se kaže da je ubica pratio Tijanu prema Sportskom centru "Rata", zatim je udario vozilom, što po prvim istraživanjima nije bilo kobno po devojčicu, ali posle fizičkog obračuna muškarac kako kažu visine oko 2 metra i preko 100 kilograma težine savladao je Tijanu, stavio u vozilo i zatim zakopao na deponiji nedaleko od Sombora.

Povodom tragične smrti maloletne Tijane Jurić iz Subotice, Gradsko veće grada Subotice je na današnjoj sednici donelo Odluku da se 8. avgust 2014. godine (petak) proglasi za Dan žalosti na teritoriji grada Subotice.

Saopšteno je ime mesara iz Surčina, njegovo ime je Dragan Đurić (1980), rodom iz mesta Aleksa Šantić, i uhapšen je na svom radnom mestu gde je kako kažu normalno obavljao svoje svakodnevne aktivnosti. Tokom saslušanja, a posle priznanja zločina nije pokazivao znakove kajanja što je po Stefanovićevim rečima još jedan dokaz da se radi o monstrumu, a istraga će pokazati da li je ubistvo planirano ili je ubica delovao spontano.

Stefanović: Monstrum udario Tijanu kolima, a zatim zakopao telo na deponiji

(Dragan Đurić, 1980, rodom iz Alekse Šantića)

Kako kažu u policiji Đurić je "pao" na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja i nakon dalje obrade priznao je delo i odveo policiju do mesta gde je bilo zakopano telo,

Okolnosti pod kojima se desilo ovo ubistvo još uvek nisu u potpunosti jasni, kao da i da će se posle obdukcije znati da li je osim fizičkog nasilja bilo i silovanja.

Posle udarca kolima kada je počela da traži pomoć fizički ju je napao, stiskao za vrat, a zatim i ubacio u vozilo. Tom prilikom Tijana je izgubila jednu patiku koja je isto veče nađena. Ubica je devojčicu transportovao na desetak kilometara od Sombora, skinuo odeću sa nje i zakopao je na obližnjoj deponiji.

Po prvim saznanjima nije postojala nikakva veza između Tijane i ubice i nisu se poznavali od ranije.

Stefanović se zahvalio svim službama koje su učestvovala u akciji potrage za Tijanom, čime je ujedno istakao i njihov vrhunski profesionalizam i odlučnost da svojim maksimalnim angažovanjem daju svoj doprinos u nadi da će se Tijana naći živa i nepovređena.

Ministar je više puta naglasio da je njegov lični stav da ovakva zlodela zaslužuju najteže moguće kazne koje postoje u našem pravosuđu, ali da će se u razgovoru sa ministrom pravde sastati da se razmotri pooštravanje kaznenih sankcija za ovakva dela.

Ubica trenutno u subotičkom zatvoru, suđenje u Subotici?

Kako piše Kurir osumnjičeno lice za ubistvo Tijane Jurić iako je uhapšen nedaleko od Beograda posle otkrivanja lokacije gde je zakopano telo Subotičanke trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici policije u Subotici. Njemu će, piše isti izvor, po mesnoj nadležnosti, nakon završetka istrage biti i suđeno pred nadležnim sudom u Subotici.

Šok i neverica po saznanju da je Tijana ubijena

Po prvim saznanjima o ovoj tragediji veliki broj prijatelja, rodbine i Bajmočana okupio se ispred porodične kuće Jurić u Bajmoku kako bi se uverili u informacije koje su počele da kruže ovim selom već nešto iza ponoći.

Osumnjičeni za otmicu i ubistvo uhapšen je po najnovijim saznanjima u okolini Beograda i posle višečasovnog ispitivanja odveo policiju u zabačeno mesto gde je Tijana zakopana, kako se za sada zna isto veče kada je i nestala.

Ministar policije Stefanović i Direktor policije Veljović odmah po saznanju o otkrivanju beživotnog tela Tijane Jurić uputili su se na mesto gde je pronađena, na sporedni put nedaleko od Sombora. Tom prilikom Stefanović je izjavio da je ovo strašan zločin i da zaslužuje najtežu kaznu.

Više detalja biće saopšteno na konferenciji za novinare koja se održava u 10 časova u Palati Srbija u Beogradu.

Stefanović: Monstrum udario Tijanu kolima, a zatim zakopao telo na deponiji

Tijana Jurić

Izvor: Subotica.com
Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić Ispred porodične kuće Tijane Jurić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 81
Pregleda: 56996

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

Bajmok

ubistvo

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.