Komentara: 7
Pregleda: 7429

Sutra počinje suđenje Draganu Đuriću

01.04.2015. u 18:17h
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu sutra će biti održano pripremno ročište protiv Dragana Đurića (34), mesara iz Surčina koji je osumnjičen za teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić (15) iz Subotice.
Sutra počinje suđenje Draganu Đuriću

Prema optužnici, koju je Viši javni tužilac u Subotici podneo 29. januara, Đurić se tereti da je u noći između 25. i 26. jula prošle godine u Bajmoku oteo, maltretirao, a potom i svirepo ubio nedužnu devojčicu. Posle dve nedelje potrage, Đurić je policajce sam odveo do mesta gde je zakopao Tijanino beživotno telo.

Pripremnom ročištu, ali i celom toku suđenja, prisustvovaće i Tijanin otac Igor Jurić.

- Znam šta me čeka, pročitao sam optužnicu i sigurno mi neće biti lako da to ponovo slušam, ali sam se psihički pripremio za to i nadam se da ću istrajati do kraja - kaže Igor. - Dugo smo čekali početak suđenja i nadam se da se postupak neće odugovlačiti, jer je u ovom slučaju sve jasno, nema novih dokaza i činjenica.

Kao što je verovao policiji da će pronaći njegovu Tijanu, Igor kaže da sada veruje u naše pravosuđe, da će ovaj stravičan zločin sankcionisati najvećom kaznom.

- Koja druga kazna može biti za nekoga ko je iz čista mira, bez razloga, napao i ubio dete koje nikada pre toga nije video. Po našem zakonu maksimalna kazna je 40 godina, a ja ću se u budućnosti zalagati da se sankcije za ovakva dela pooštre, naročito kada su žrtve deca - dodaje Igor.

Predmet je dodeljen sudiji Gordani Kojić, Đurićev branilac biće advokat Viktor Gostiljac, dok će interese porodice Jurić zastupati advokat Maja Atanasković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 7429

Povezane vesti

Povezane teme

dragan đurić

tijana jurić

igor jurić

suđenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.