Komentara: 66
Pregleda: 25690

Osumnjičenom za Tijanino ubistvo određen pritvor

09.08.2014. u 14:51h > 10.08.2014. u 00:47h
Izvor: Subotica.com
Viši sud u Subotici odredio je noćas pritvor Draganu Đuriću (34) osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka. Pritvor može da se odredi do 30 dana, a uskoro se očekuje i proces pred tužilaštvom.
Osumnjičenom za Tijanino ubistvo određen pritvor

Saslušanje je trajalo do jedan sat posle ponoći, a pritvor mu je određen po četiri zakonska osnova, rekla je Tanjugu sekretar Višeg suda Jelena Bogovac Zelić.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog Višeg tužilaštva u Subotici, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno kao i zbog uznemirenja javnosti.

Đurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Subotici.

Đurić se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora. On je uhapšen u noći između srede i četvrtka, a u policiji je priznao da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Dragan Mileusnić, advokat iz Subotice, zastupaće Đurića po službenoj dužnosti - "Ja nisam tražio da budem branilac u ovom slučaju, već mi je Dragan Đurić dodeljen po službenoj dužnosti. Bio sam uz svog klijenta tokom saslušanja u policiji i u tužilaštvu, sve vreme dok je davao iskaz. Mogu samo da kažem da policija prema njemu, dok sam bio prisutan, nije primenjivala bilo kakvu fizičku silu, a posle saslušanja pred tužiocem Đuriću je određen pritvor do 30 dana" - izjavio je je Mileusnić.

Više detalja o slučaju u povezanim vestima.

Okružni zatvor u Subotici

Zatvor se nalazi se u centru Subotice nedaleko od same železničke stanice, na adresi Lenjinov park br. 1. Ukupna površina Zatvora iznosi 2491,35m2. Zatvor je kategorisan kao ustanova poluotvorenog tipa namenjena za izdržavanje kazne do tri meseca i izvršenje mere pritvora.

Osumnjičenom za Tijanino ubistvo određen pritvor

Zatvoreni deo za izvršenje mere pritvora i realizacuju zatvorenog tretmana za osuđena lica sagrađen je tako da su prostorije za smeštaj lica lišenih slobode naslonjene na spoljni zid Zatvora kojima se pristupa preko galerije na dva nivoa. Pored ovih prostorija postoje prostorije za individualni smeštaj, prostorija za izdvajanje suicidalnih i violentnih osuđenika, prostorije za kolektivne aktivnosti osuđenika i sl.

Osumnjičenom za Tijanino ubistvo određen pritvor

Okružni zatvor u Subotici spada u grupu zatvora koji četvorougonim rasporedom zgrada stvara prostor za šetalište lica lišenih slobode. Prosečno brojno stanje je 38 osuđenih, 30 pritvorenih i 10 lica kažnjenih u prekršajnom postupku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 25690

Povezane vesti

Povezane teme

Viši Sud Subotica

ubistvo

teško ubistvo

okružni zatvor

teško krivično delo

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.