Komentara: 97
Pregleda: 33096

Prodata „Prva kasarna“ - grad će zaraditi pola milijarde dinara, a investiraće u zdravstvo i vrtiće

09.10.2023. u 15:54h
Izvor: Subotica.com
Kompleks „Prve kasarne“ (Kosta Nađ), koji čini oko 7.5 hektara zemljišta i zgrada, prodat je danas. Licitacija za prodaju nekadašnje vojne, a sada gradske imovine, održana je danas u Plavoj sali Gradske kuće.
Prodata „Prva kasarna“ - grad će zaraditi pola milijarde dinara, a investiraće u zdravstvo i vrtiće

Predmet javnog nadmetanja bile su četiri parcele i zgrada komande sa spavaonicama koja je pod zaštitom Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Parcela od skoro dva hektara i zgrada površine 661 kvadrat koja gleda na Segedinski put prodate su po početnoj ceni od 275.313.905 dinara i to kompaniji ALK Sever doo iz Pančeva, koja je bila i jedina zainteresovana.

- Zadovoljni smo kako je sve proteklo, sve je bilo u skladu sa zakonom. Još uvek je rano da govorimo o investiciji, ali spremamo nešto lepo – rekao je kratko advokat kompanije Edin Prelić.

Za parcele od po 1,2 hekatara bila su zainteresovana tri kupca i one su prodate subotičkoj SMB gradnji, koja je ponudila jedan odsto više od početnih cena koje premašuju 72 miliona dinara. Najmanja parcela, od 92 ara, prodata je kompaniji Office shoes koja je ponudila jedan odsto više od početne cene koja je bila 53,8 miliona dinara.

Stambeno-poslovni kompleks umesto prve kasarne

Stambeno-poslovni kompleks umesto prve kasarne

Stambeno-poslovni kompleks umesto prve kasarne

Na mestu nekadašnje zgrade komande biće tržni centar, ali kako je objekat pod prethodnom zaštitom on će zadržati svoj autentičan i prepoznatljiv izgled. Na ostale tri parcele biće izgrađen stambeni kompleks.

Između prodatih parcela nalazi se jedna koja je u javnoj svojini i na kojoj će, prema planu biti izgrađeni vrtić, ambulanta i drugi sadržaji javne namene. Projekat kompleksa kasarne „Kosta Nađ“ napravljen je i predstavljen javnosti pre nekoliko godina.

Po gruboj računici, Grad Subotica će od prodaje ove imovine prihodovati oko 500 miliona dinara, koji će, kako je ranije najavio gradonačelnik Subotice, biti uloženi u vrtiće i zdravstvene objekte.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 97
Pregleda: 33096

Povezane vesti

Povezane teme

kasarna Kosta Nađ

prva kasarna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.