Komentara: 63
Pregleda: 19459
Foto

Stambeno-poslovni kompleks umesto prve kasarne

20.04.2018. u 20:36h
Izvor: Subotica.com
Za prostor kasarne "Kosta Nađ", poznatiji kao prva kasarna, završen je detaljni plan regulacije i urađena je 3D prezentacija.
Stambeno-poslovni kompleks umesto prve kasarne

Krajem prošle godine Skupština grada usvojila je Plan detaljne regulacije, a sada je Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje završilo izradu 3D prezentacije prostora od 13,6 hektara, koji je od pre dve godine postao gradsko vlasništvo.

- Time je na vizuelan način predstavljeno ono što je predviđeno planom, a to su komercijalni objekti, odnosno tržni centri otvorenog i zatvorenog tipa, objekti javne namene, tačnije škola i vrtići, kao i tri stambena bloka – objašnjava Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Završetak izrade plana detaljne regulacije predstavlja preduslov za plansko građenje stambenih i komercijalnih blokova, koje Subotica nije imala u poslednjih nekoliko decenija.

Prvi koraci u uređenju prostora, koji je sada prilično zakorovljen i zapušten, su urađeni, a osnovna namena 3D prezentacije jeste da budućim investitorima približi sav potencijal ove lokacije i na upečatljiv način dočara sve mogućnosti ulaganja.

Kako saznajemo, kompletna prezentacija ovog kompleksa će uskoro biti predstavljena subotičkoj javnosti. Takođe, tim Grada Subotice, zajedno sa Razvojnom agencijom Vojvodine projekat će predstaviti u oktobra na Sajmu investicija u Minhenu.

Postojeći izgled kasarne koja je od pre 2 godine u vlasništvu grada

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 19459
Povezane vesti
Povezane teme
kasarna Kosta Nađ prva kasarna predrag radivojević javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.