Komentara: 43
Pregleda: 17762

Revolt prodavaca na subotičkom buvljaku

08.10.2014. u 14:40h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Revoltirani svakodnevnim kontrolama, oduzimanjem i kaznama odlučili su da štite jedni druge da bi sačuvali egzistenciju. O poslednjem incidentu ne žele da govore imenom i prezimenom, odmahuju rukom i tvrde da država to namerno radi.
Revolt prodavaca na subotičkom buvljaku

- Misle da smo lopovi, hoće na našoj muci da pune budžet. Nismo mi krali iz njega i zato nismo dozvolili da nam odnesu robu. Jedva preživljamo od prodaje zbog troškova, plaćamo zakup tezgi i druge dadžbine, ali nam ne dozvoljavaju da prodajemo robu sa markiranim oznakama jer nismo licencirani. Ali, oni kada dođu ne gledaju od koga i šta nose. Uzimaju nam iz usta, otimaju od naše dece. Ako ne budem radio na buvljaku mogu jedino da prosim, a takvih nas je ovde više od 1.000 ogorčen je prodavac tekstilne robe u Prvoj hali buljaka.

Trgovcima kojima je roba već oduzeta, kažu prodavci, stigle su kazne od više stotina hiljada dinara. Pojedini su pokušali da odustanu od pijačnog posla, ali su se zbog nemogućnosti zaposlenja i zarade vratili za tezge.

- Na buvljaku nisam radio dve godine, promenio sam nekoliko radnih mesta i na svakom su mi ostali dužni po nekoliko zarada. Ne razumemo zašto država hoće da nas otera na ulice, da budemo socijalni slučajevi. I ovako nam loše ide, jedva nešto prodamo, da nema kupaca iz Mađarske buvljak bi odavno bio zatvoren. Treba i grad da zna da im nismo teretu zahvaljujući Mađarima kaže Almir P. koji prodaje sportsku garderobu.

Pijačni prodavci predlažu da svaki zakupac izdvoji još 1.000 do 2.000 dinara da bi bili pošteđeni zaplene robe. U Gradskoj upravi kažu da je poznato da većina trgovaca na buvljaku prodaje robu nepoznatog porekla.

- Mora da se radi po zakonu i to mora i ubuduće biti temelj rada. Inspekcija i policija rade svoj posao mada je jasno da prodavcima to deluje pomalo represivno. U pripremi je novi zakon o inspekcijskom nadzoru koji predviđa da, u ovom slučaju, zakupac tezge na pijaci, dva do tri puta bude upozoren, da se sa njim samo razgovara, a tek posle sledi oduzimanje robe zbog nepridržavanja propisa kaže Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za malu privredu.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 43
Pregleda: 17762

Povezane vesti

Povezane teme

Buvljak

subotički Buvljak

ljuben hristov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.