Komentara: 0
Pregleda: 3318

Buvljak najbolji

28.12.2010. u 15:32h
Izvor: RTV Yueco
Buvljak najbolji

Tržnica je jedno od preduzeća koje je 2010. godinu, bez obzira na ekonomsku krizu, završilo sa pozitivnim učinkom. Tim povodom u prostorijama Tržnice odražan je skup tridesetak zakupaca koji su ove godine najbolje poslovali. Iako je kupovna moć građana na niskom novio, Tržnica, tačnije Buvljak još uvek opstaje, jer na njemu sve češće kupuju i ljudi iz susedne Mađarske.

Adam Pletl već 17 godina radi na Buvljaku sa svojom ženom. Prodaja obuće njihov je, sada već porodični biznis i od njega školuju dvoje dece tj. dva studenta.
Više puta Adam je razmišljao da odustane, jer je bilo teškog perioda, ali je ipak istrajao.

Od Buvljaka, prema rečima direktora preduzeća, u Subotici živi oko 15. 000 ljudi.
Proteklih godina tendencija prodaje na Buvljaku svake godine smanjivala se 15 odsto. Ova godina, jednaka je kao i 2009. što je pozitivan pomak.
Kada je reč o pijaci, veliki marketi kao što su Rodić, Trgopromet, Metro i ostali stvaraju konkurenciju, ali pijaca ipak ima nešto što se u pomenutim marketima ne može naći.

U 2011. godini Tržnica će ponovo da vrati ime u Buvljak, a jedan od većih planova, za koji se nadaju da može biti ostvaren, jeste da ih grad otkupi, jer je Tržnica 70 odsto u vlasništvu Agencije za privatizaciju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3318

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.