Komentara: 1
Pregleda: 7211

Najposećenije mesto u Subotici: Buvljak

19.09.2011. u 19:05h
Izvor: RTV Yueco
Najposećenije mesto u Subotici: Buvljak

Subotički Buvljak jedno je od najposećenijih mesta u Subotici tokom vikenda. Od četvrtka pa do nedelje buvlju pijacu poseti između 5 i 6 hiljada ljudi i svako od njih pronađe nešto za sebe. Od tog broj ljudi, 70 odsto su Subotičani, dok ostalih 30 odsto dolaze sa teritorije cele Vojvodine, Hrvatske, a veliki broj i iz susedne Mađarske. S obzirom na to da je Buvljak još uvek mesto gde se obrće možda i najviše novca kroz trgovinu, njegovo očuvanje je od krucijalnog značaja, što su svesni i u Tržnici, u kojoj najavljuju dalju modernizaciju ovog prostora.

Adam Pletl već 18 godina prodaje obuću na Buvljaku. Prema njegovom mišljenju prodaja na Buvljaku oscilira iz godine u godinu. Poslednjih nekoliko godina konkurencija prodaje je u mnogome povećana, jer su trgovinom počeli da se bave i mnogi bivši radnici Subotičkih giganata. Iako je konkurencija velika, prodavci kažu da je opstanak Buvljaka u Subotici od veoma bitnog značaja.

AD Tržnica na Buvljaku ima 1200 tezgi koje su trenutno izdate, dok je 200 tezgi prazno. Osim tih tezgi Buvljak ima preko 200 samostalnih trgovačkih radnji, a u njegovom sklopu nalaze se i poslovno sportski centar Bačka i Trošarina. Kako navode u AD Tržnica, prethodnih 6 godina cene najama tezgi nisu se menjale, ali će zbog finansijskih obaveza prema državi, koje su vremenom porasle, cene morati blago da budu povećane od oktobra.

Bez obzira na poskupljenje, prodavci kažu da cene neće ići na gore, jer iovako nisu zadovoljni prodajom, pa bi im povećanje cena samo išlo na štetu. Sa druge strane, u AD Tržnica najavljuju dalju modernizaciju i uređivanja Buvljaka, a jedno od tih inovacija jeste uvođenje brojača na ulaz, radi tačnijeg izračunavanja statistike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7211

Povezana vest

Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.