Komentara: 18
Pregleda: 10127

Subotički buvljak poseti pola miliona kupaca godišnje

05.01.2014. u 10:41h
Izvor: RTV Yueco
Oko 40.000 kupaca mesečno pazari na subotičkom Buvljaku. Oko 40 odsto njih je iz Mađarske, a neretko su takve gužve na Somborskom putu da u saobraćaju mora da asistira i saobraćajna policija. Iako je vikend pred badnji dan i pravoslavni Božić, ovakve gužve su ipak izostale ove subote.
Subotički buvljak poseti pola miliona kupaca godišnje

Skoro pola miliona kupaca na godišnjem nivou poseti neki od oko 2.000 prodajnih objekata na subotičkom buvljaku. Tačnije njih oko 40.000 mesečno, svak iz svog razloga, obavi neku kupovinu na popularnom “Buvljaku”.

Neretko će vas na parkingu zateći informacija da je parking pun, a na samom Somborskom putu, pogotovo vikendom pred praznike, stvaraju se velike gužve zbog kojih saobraćaj uređuje Saobraćajna policija. Prema analizi posećenosti, oko 60 odsto kupaca su iz Subotice ili okoline, a oko 40 odsto kupaca, njih između 2.000 i 3.000 dolazi i iz susedne Mađarske.

U “Tržnici”, koja je u većinskom vlasništvu Grada Subotice, ističu da kompleks buvljaka čini osim njih još četiri preduzeća – “Subotičke pijace” i još tri privatne pijace. Iz tog razloga napominju da će se u narednom periodu morati urediti pijačna delatnost na teritoriji grada, u skladu sa novim zakonima o pijačnim delatnostima i trgovini, koji jasno propisuju ko može, a ko ne može da se bavi pijačnom delatnošću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 10127

Povezane vesti

Povezane teme

Buvljak

subotički Buvljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.