Komentara: 15
Pregleda: 8159
Foto

Stefanović: Broj krivičnih dela u opadanju, za Miličinim ubicom se i dalje traga

27.02.2015. u 16:43h
Izvor: Subotica.com
Prilikom posete Policijskoj upravi Subotica Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da se broj krivičnih dela u u prošloj godini smanjio za 13 odsto u odnosu na 2013. godinu, kao i da se i dalje traga za ubicom devojčice Milice Barašin.
Stefanović: Broj krivičnih dela u opadanju, za Miličinim ubicom se i dalje traga

- Želja i prioritet Ministarstva je rad policije u zajednici a to znači da policajci treba da budu prisutni u svakoj ulici, u svakom delu grada i da ih građani poznaju i imaju poverenje u njih. Zbog toga Ministarstvo želi da u svim mesnim zajednicama i opštinama formira odbore za bezbednost, koji bi trebali zajedno sa policijom da ukažu na određene probleme, rade zajedno sa policijom na njihovom rešavanju i stvore veće poverenje između građana i policije - objasnio je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je dodao da rad kriminalističke policije mora biti još intenzivniji i da će se bez prestanka raditi na rasvetljavanju krivičnih dela, posebno u oblasti korupcije i privrednog kriminala.

- Hoćemo da pokažemo da će, bez obzira na to ko je iz koje političke stranke, svako će biti sankcionisan ukoliko bude kršio zakon. Savetujem svima da ne računaju na to da će ih političko članstvo u bilo kojoj stranci, članstvo u bilo kojoj organizaciji, zaštititi ukoliko budu kršili zakon - naglasio je Stefanović.  - S obzirom na situaciju sa imigrantima u Subotici prioritet nam je da pojačamo jedinice granične policije, a i u PU u Subotici potrebno je više ljudi.

Za ubicom Milice Barašin se i dalje traga

Na pitanje novinara zašto slučaj svirepog ubistva devojčice Milice Barašin još uvek nije rešen, ministar je rekao da u cilju istrage ne može davati informacije, ali da je ona i dalje u toku.

- Podatke iz istrage ne mogu da iznosim u javnost, da se ne bi posle reklo da smo pokvarili istragu, ali meni je pohvalno zalaganje onih ljudi koji su procesuirali više od hiljadu lica u protekle četiri godine, koji i dan danas rade na ovom slučaju i uveren sam da će policija ovaj slučaj rešiti - istakao je ministar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 8159
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
Policijska uprava Subotica bezbednost subotica Milica Barašin borivoje mucalj bezbednost građana nebojša stefanović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.