Komentara: 12
Pregleda: 22340

Milicin ubica i posle 2 godine nepoznat!

08.10.2012. u 15:05h
Izvor: Kurir
Ne gubim nadu da će policija uhvatiti tog monstruma, kaže Svetlana Simendić, majka ubijene Milice Barašin (16).
Milicin ubica i posle 2 godine nepoznat!

To pitanje već dve godine razjeda dušu Svetlani Simendić, majci svirepo ubijene Milice Barašin (16), koju je 7. oktobra 2010, svega pedesetak metara od kuće u naselju Zorka, ubica napao s leđa, odvukao preko pruge i prerezao joj vrat! Od tog kobnog dana, majku Svetlanu u životu održava samo nada da će krvnik biti nađen i kažnjen.

- Najviše me boli što istraga tapka u mestu, ali ne gubim nadu da će taj monstrum biti uhvaćen - kroz suze priča Svetlana.

- Ako nadu za to izgubim ni mene neće biti više. Ubeđena sam da je te noći policija povela istragu u pogrešnom pravcu, pa je ubica imao dovoljno vremena da pobegne. “Ako ga ne uhvatimo za tri dana, mogu da prođu i tri godine dok nam ne padne u ruke” - rekli su mi tada policajci.

Svetlana priznaje da nikako ne može da uđe u um čoveka koji je u stanju da hladnokvrno ubije dete: - To nije čovek nego životinja. Od rođaka koji žive u Norveškoj, čula da se pre nekoliko nedelja u toj zemlji desio gotovo identičan zločin. Ne znam da li je to isti ubica. Sve je moguće - ispričala je za Kurir unesrećena majka.

Ona dodaje da je odlučila da se obrati Ivici Dačiću.
- Pisaću i Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću... I oni su roditelji, shvatiće kako je to kad još svoje dete na kapiji uzaludno čekaš da se vrati kući - očiju punih suza priča Svetlana.

Život ne mazi Svetlanu, koja je pre dva meseca ostala i bez oca Radivoja.
- Dugo je kopnio za unukom, a kad smo 7. jula posetili Miličin grob rekao je: „Mico, dolazi deka. Ne može više bez tebe.“ Umro je 30. jula.

O tome da se Milica borila za život svedoči obdukcioni nalaz prema kojem je ubica Milici odsekao vrhove kažiprsta i srednjeg prsta na levoj šaci:
- Dva očevica videli su izrazito atletski građenu mušku osobu sa kapuljačom na glavi, kako ide iza nje.Milica ga nije čula jer je u ušima imala slušalice. Jedan je uočio da ju je zagrlio oko struka i vrata-neutešna govori majka.

U saopštenju koje nam je poslala policija piše da: “Subotička policija, u saradnji sa Višim tužilaštvom i sudom u Subotici, u kontinuitetu sprovodi istražne radnje i prikuplja informacije koje bi mogle da ukažu na izvršioca krivičnog dela ubistva maloletne Milice Barašin. Takođe, obavljen je i razgovor sa velikim brojem lica. Kako ne bi ugrozili dalji rad u postupku rasvetljavanja ovog krivičnog dela, nismo u mogućnosti da vam saopštimo više informacija.”

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 22340

Povezane vesti

Povezane teme

Ubistvo u Subotici

Milica Barašin

Ubistvo Milice Barašin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.