Komentara: 8
Pregleda: 5676

FK "Spartak" na pripreme na Ohrid poveo 29 igrača

25.01.2015. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka jutros oko 6 časova krenuli su na drugi deo zimskih priprema koje će se u naredne dve nedelje održati na Ohridu. Šef struke Petar Kurčubić na put je poveo 29 igrača koji će imati priliku da se do početka prvenstva nametnu za mesto u prvom timu. Treća faza priprema obaviće se u Subotici tokom koje je predviđeno da se odigra još nekoliko kontrolnih mečeva pred nastavak sezone koji je zakazan za 21. februar. Ekipu će i u nastavku sezone predvoditi kapiten Torbica.
FK "Spartak" na pripreme na Ohrid poveo 29 igrača

Posle jednomesečnog predaha fudbaleri Spartaka su se 8. januara okupili na Gradskom stadionu. Šef struke Petar Kurčubić prilikom prozivke pred početak priprema mogao je da računa na sve fudbalere sem na iskusnog štopera Iliju Radovića koji će karijeru nastaviti u drugom klubu.

U poslednje dve nedelj Spartak je odigrao 3 kotrolne utakmice u kojima je zabeležio dve pobede i jedan poraz. Za sada po planu priprema Spartak će na Ohridu odigrati 4 ili 5 utakmica, nakon čega se vraća u Suboticu i radi završne pripreme za nastavak sezone.

Klub je juče saopštio da na pripreme u Ohrid putuje 29 igrača, uključujući 18-godišnjeg Maksima Fedina, mladog reprezentativca Kazahstana, koji se u petak pridružio subotičkom Superligašu. Maksim je vezni igrač sa ofanzivnim zadacima, koji voli da se pridodaje napadu.

FK "Spartak" na pripreme na Ohrid poveo 29 igrača

- "Drago mi je što sam došao u Spartak koji mi je preporučio agent, uz napomenu da je to klub u kojem se dobro radi sa mladim igračima. Kroz dobre igre u Spartaku želim da se nametnem velikim klubovima u kvalitetnijim ligama. Očekujem da ću već na pripremama pokazati svoje kvalitete i nametnuti se treneru." - izjavio je Fedina

Sa ekipom se nalazi i Novica Maksimović koji je dobrim igrama uspeo da skrene pažnju na sebe i od kluba ima slobodu da uz adekvatno obeštećenje napusti tim.

FK "Spartak" na pripreme na Ohrid poveo 29 igrača

Postoje i određena interesovanja i za Srđana Plavšića, a od daljih odlazaka zavisiće i dolasci, a politika kluba je svakako da forsira mlade igrače iz svoje škole fudbala, ali i ozbiljno računa na igrače koje su sticali iskustvo u nekim nižim takmičarskim rangovima, te su se dokazali da zaslužuju šansu u prvom timu superligaša iz Subotice.

Na listi putnika za drugi deo zimskih priprema su: Nikola Mirković, Srđan Plavšić, Budimir Janošević, Nebojša Mezei, Stefan Milošević, Goran Antonić, Dušan Štrbac, Daniel Farkaš, Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica (K), Milorad Balabanović, Duško Dukić, Dejan Georgijević, Nemanja Milić, Novica Maksimović, Aandrej Mrkela, Stefan Ilić, Branimir Jočić, Đorđe Ivanović, Miljan Ljubenović, Zvonko Jakovljević, Danijel Zlatković, Aleksa Matić, Nikola Banjac, Bojan Čiča, Miloš Manojlović, Stefan Spremo, Nikola Mazić i Maksim Fedin.

Na pripreme pored šefa struke Petra Kurčubića polaze i dva pomoćna trenera Darko Sekulović i Muću Peštalić.

Fudbalsko prvenstvo se nastavlja 21. februara kada Spartak gostuje u Kragujevcu ekipi Radničkog 1923. Subotička ekipa se trenutno nalazi na 9. mestu tabele Jelen Super lige sa 4 pobede, 5 poraza i 6 mečeva u kojima je osvojio samo bod.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5676

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.