Komentara: 7
Pregleda: 6729

Spartakova škola fudbala dugoročna investicija za stabilan Spartak

23.01.2015. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
U trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice danas je obavljena promocija novih trenera u Spartakovoj školi fudbala - Saše Đurasovića, Aleksandra Kopunovića i Slobodana Mazića, koji su istakli da im je ukazana velika čast i da imaju ogromnu želju da se radom dokažu i u svom klubu započnu trenersku karijeru.
Spartakova škola fudbala dugoročna investicija za stabilan Spartak

Fudbalski klub "Spartak" sprovodeći dugoročnu politiku oličenu u pružanju prilike neafirmisanim mladim igračima i mladim talentima iz sopstvenog podmlatka za kratko vreme iznjedrio je nekolicinu darovitih igrača koji su već jesenas „pokucali“ na vrata prvog tima. Da ne beše tragične povrede Marka Jondića u susretu sa kruševačkim Napredkom, danas bi smo u njemu imali standardnog prvotimca.

Pored njega, Petar Kurćubić je u nekoliko navrata pružao priliku Banjcu, Jočiću, Jakovljeviću i Zlatkoviću. Pored njih veoma su blizu seniorskog tima fudbaleri koji su bili ustupljeni srpskoligašima Bačkoj i Senti Ljubenović, Matić, Ivanović... golmani Vojnić i Gabrić potom Čiča, Vukojičić, Spremo, Krmar, Sili i još nekolicina drugih omladinaca pa i kadeta. Dakle ozbiljan i pregoran rad već sada posle 5-6 godina počinje da daje rezultate.

Spartakova škola fudbala dugoročna investicija za stabilan Spartak

Promocija novih trenera u Spartakovoj školi fudbala: Sašo Đurasović, Aleksandar Kopunović i Slobodan Mazić

Predsednik Spartaka Dragan Simović je na kraju jesenje sezone pohvalio rad u pionirsko-omladinskom pogonu „plavih golubova“, ali je istakao da bi se morao pojačati stručni rad u mlađim kategorijama. Što je obećao, to je i uradio. Već prvih dana januara su uklubu prionuli na reorganizaciju stručnog i trenerskog kadra Spartaka. Do sada rešenje se tražilo u liku koordinatora svih mlađih selekcija. Pokušalo se sa Predragom Roganom i bilo je nekog pomaka, ali je ovaj stručnjak posle godinu dana rada, zbog porodičnih obaveza morao da napusti klub. Zatim je na to mesto došao Stevan Mojsilović koji je pronašao za sebe isplativiju investiciju u dalekom Iranu. Nemajući vremena, ali ni novca u Spartaku su se odlučili za domaće rešenje u liku Gorana Ljubinkovića koji je takođe već nakon pola godine našao angažman u susednoj Mađarskoj. Nakon podrobne analize i većeg broja sastanaka klub (čitaj Simović) je pronašao rešenje koje po svemu sudeći mnogo obećava.

Prvo je dopunjen i ojačan trenerski kadar. Svi do jednog poznati i priznati bivši fudbaleri Spartaka, koji su se eto po završetku igračke kategorije odlučili da svoje bogato igračko iskustvo prenesu mlađima. Isto tako važno je istaći da svi oni poseduju fudbalske A licence, a da su neki na pragu dobijanja i profi licence. Potom je odlučeno da se umesto jednog, imenuju dva koordinatora. I to jedan za školicu fudbala – Darko Sekulović, koji je prošle godine nagrađen za veliki uspeh u omladinskoj ekipi i od letos je bio prvi pomoćnik Petru Kurćubiću u seniorskoj ekipi. Sekulović na tom poslu ostaje i dalje, uz obavezu da vodi brigu i o školici fudbala.

Treneri kojima će koordinirati Sekulović su Dalibor Cetina, Aleksandar Kopunović, Milovan Jevtić, Tihomir Tomašević i Vladimir Ruski. Trener svih selekcija golmana i dalje je Dražen Cvjetković.

U Spartakovom Takmičarskom pogonu takođe je došlo do velikih rokada. Koordinator ovih selekcija je Sašo Đurasović nekadašnji fudbaler Spartaka, potom trener kadeta i seniora FK "Bačka 1901" i Radnički Sombor. Pored njega kao treneri radiće: Bogoljub Džinić (omladina), Radojica Ristić (kadeti 98/99 KLSrbije) Đurasović će voditi kadetsku ekipu istog godišta ali u KLVojvodine, Goran Marinković je zadužen za selekciju pionira koji se takmiče u KLVojvodine i Slobodan Mazić koji je preuzeo selekciju mlađih pionira koji se takmiče u PFL Subotica. Dakle u školi fudbala će raditi 11 trenera sa trenutno 205 igrača.

Danas su na konferenciji za novinare predstavljeni novopridošli treneri i oba koordinatora. Svi oni su istakli da im je ukazana velika čast i da imaju ogromnu želju da se radom dokažu i u svom klubu započnu trenersku karijeru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6729
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.