Komentara: 0
Pregleda: 3171

Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu, prvi golman na pozajmici u turskom drugoligašu

05.02.2015. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Subotički superligaš privodi kraju pripreme u Makedoniji tokom kojih je odigrao nekoliko kontrolnih mečeva i predviđeno je da se 10. februara vrati u Suboticu na završne pripreme pred nastavak sezone koji je zakazan za 21. februar. U međuvemenu, prvi golman Janošević iskoristio je prelazni rok da pređe u Tursku ligu na četveromesečnu pozajmicu uz mogućnost produženja Ugovora.
Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu, prvi golman na pozajmici u turskom drugoligašu

Do nastavka fudbalske sezone u Jelen super ligi ostalo je još nešto više od dve nedelje, a drugi deo zimskih priprema šef struke Spartaka Petar Kurćubić privodi kraju na Ohridu tokom kojeg je subotički superligaš odigrao ukupno 3 meča, a do kraja priprema, u nedelju Spartak će odigrati dva meča (dve ekipe 2x90 minuta) sa Javorom.

U prvom meču pobeđen je makedonski Peliester sa 2:0, umesto prvobitno dogovorenog meča sa Sileksom odigran je meč sa manje atraktivnijim protivnikom - makedonskim drugoligašem Mladost Carev Dvor kojeg su savladali sa 5:2, da bi juče bili poraženi od srpskog superligaša, iskusne ekipe Borca sa 4:0, u meču koji se igrao 2x60 minuta kako bi što veći broj igrača dobio priliku da pokaže svoje fudbalsko znanje.

Šef struke Spartaka posle meča protiv Borca konstatovao je da je njegova ekipa pružila zadovoljavajuću partiju u prvom dleu kada su na obe strane na terenu bile prve postave, kada je Spartak primio samo jedan pogodak, da bi u nastavku šansu dobili znatno mlađi i neiskusniji igrači.

- "Danas smo odigrali meč sa Borcem iz Čačka u kojem smo poraženi sa 4:0. Meč se igrao na terenu sa veštačkom travom u trajanju od dva puta po 60 minuta na naše insistiranje, jer smo hteli da damo šansu svim igračima. Prvo poluvreme kada su se na terenu nalazili svi igrači iz prve postave, po meni je izgledalo potpuno egal. Borac je dobio taj deo sa 1:0 iz naše kardinalne greške, kada smo iz jedne povratne lopte sa centra igrališta spojili njihovog napadača sa našim golom. Ostalo mislim da je sve bilo dosta dobro za ovu fazu priprema. U drugom poluvremnu kada su naša deca izašla na teren nismo bili ravnopravni ni u jednom segmentu sa iskusnim igračima Borca. Dobili smo tri gola a da nije bilo našeg golmana Mirkovića koji je odbranio četiri stopostotne šanse, rezultat bi bio i nepovoljniji." - zaključio je Kurćubić

 

Poslednjih dana januara vreme nije bilo naklonjeno igračima Spartaka pošto je bilo dosta padavina, što je nateralo stručni štab da jedan deo priprema obavi u samom hotelu bez lopte, da bi tek kratko tih dana malo radili i na uigravanju.

Fudbaleri Spartaka privode kraju pripreme na Ohridu, prvi golman na pozajmici u turskom drugoligašu

Prvi golman Spartaka na pozajmici do kraja sezone

Da podsetimo, na put je krenulo 29 fudbalera, a jedino je izvesno da se u Suboticu neće vratiti prvi golman Budimir janošević koji je pre nekoliko dana potpisao ugovor o četvoromesečnoj pozajmici turskom drugoligašu Adan Demisporu, uz mogućnost da turska ekipa ima pravo preče kupovine ukoliko na kraju sezone uspeju da se plasiraju u najjaču tursku ligu. Janošević je pre turske ekipe imao ponudu da dođe na probu u švedski AIK.

Poslednja faza priprema biće održana u Subotici, u sklopu poje će biti odigrano i nekoliko pripremnih mečeva, uključujući i onaj premijerni protiv mađarskog Kečkemeta koji je zakazan za 14. februar.

Ekipu će i u nastavku sezone predvoditi kapiten Torbica.

Fudbalsko prvenstvo se nastavlja 21. februara kada Spartak gostuje u Kragujevcu ekipi Radničkog 1923. Subotička ekipa se trenutno nalazi na 9. mestu tabele Jelen Super lige sa 4 pobede, 5 poraza i 6 mečeva u kojima je osvojio samo bod.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3171

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.