Komentara: 4
Pregleda: 5456

Fudbaleri Spartaka savladali makedonski Pelister (0:2)

29.01.2015. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka se od nedelje nalaze na Ohridu na dvonedeljnim pripremama u sklopu kojih će odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica. Juče je odrgrana prva, protiv makedonskog prvoligaša Pelistera, a već za par dana protivnik će biti takođe makedonski prvoligaš Sileks. Poslednja faza zimskih priprema pred početak sezone biće u Subotici od 9. do 21. februara, a tokom koje će takođe biti odigrano par utakmica, uključćujući i premijerni meč pred nastavak sezone.
Fudbaleri Spartaka savladali makedonski Pelister (0:2)

Prva kontrolna utakmica na pripremama u Ohridu završena je pobedom „plavih golubova“. Trener Kurćubić isprobao je sve fudbalere, osim trenutno bolesnog Antonića, kao i povređenih Kovačevića i kazahstanca Fodina. Nadamo se da će i oni dobiti priliku, već na sledećoj utakmici protiv Sileksa.

Početak utakmice pripao je Spartaku. U sedamnaestom minutu zabeležen je silovit šut kapitena Torbice u golmanov desni donji ugao, sa nekih šesnaest metara iskosa, ali se golman Paševski istakao sigurnom intervencijom odbivši loptu u korner. Svega tri minuta, nakon ovog uzbuđenja Spartak je poveo sa 1:0. Usledio je dobar prodor hitronogog Miloševića po levom krilu, potom precizan centaršut ka Miliću koji se nalazio na drugoj stativi i rutinski loptu smešta u mrežu. I nakon vođstva plavih, pritisak na gol Pelistera nije jenjavao... U 36-om minutu, Plavšić upućuje jednu dubinsku loptu koju prihvata kapiten Torbica i izbija oči u oči sa golmanom Paševskim. No golman Pelistera još jednom odlično interveniše i izbija loptu u korner. Sa golom prednosti za Spartak otišlo se na odmor...

Drugo poluvreme Spartak započinje u nikad mlađoj postavi. Pelister je takođe u nastavak utakmice ušao u podmlađenoj postavi, pa je bilo zanimljivo posmatrati perspektivu ove dve ekipe. Makedonci su zaigrali nešto čvršće i agresivnije pa su u 55-om i 60-om minutu imali dve dobre prilike, ali ih na sreću „golupčića“ nisu realizovali.

Potom Spartak ponovo preuzima inicijativu, igra ofanzivnije i u 72min. ne koristi dobru priliku da poveća vođstvo. Naime na nekih 12-13 metara iskosa od gola našao se Georgijević, snažno šutirao, ali preko gola... Kao i u prvom poluvremenu, tri minuta nakon pretnje u 75-om minutu usledio je pogodak 2:0 za Spartak. Mrkela je dobro izveo korner, Jočić bio najviši u skoku i odlični čuvar Pelistera po drugi put je vadio loptu iz svoje mreže.

Nisu fudbaleri Spartaka stali nakon ovog pogotka, nastavili su sa atacima, ali pogodaka više nije bilo. Ali, moglo je... U 83min. snažno je šutirao Mrkela a njegov udarac za malo neprecizan. Lopta je fijuknula pored stative u gol-aut.

Pelister – Spartak 0:2 (0:1)
0:1 Milić 20min; 0:2 Jočić 75min.

Stadio Atina Bojadži na Ohridu, Sudija: Marijan Eckoski (Makedonija)

Pelister: Paševski, Petkovski, Veljovski, Češmedžijev, Milenkovski, Mitić, Stanojević, Petreski, Ljamčevski, Bilali i Jorgos. Igrali su još i: Todorovski, Trifunovski, Raspaskovski, Kanatlarovski i Reckolski

Spartak: Janošević, Dukić, Banjac, Maksimović, Milošević, Balabanović, Ivanović,Plavšić, Torbica, Ilić i Milić. Igrali su još: Mezei, Mrkela, Jočić, Farkaš, Štrbac, Čiča, Jakovljević, Matić, Ljubenović, Spremo, Manojlović, Zlatković i Georgijević

Sledeća utakmica Spartaka na Ohridu zakazana je za nedelju, a rival je ekipa Sileksa.  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 5456

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.