Komentara: 2
Pregleda: 3768

Fudbaleri Spartaka održali prvi trening pred početak priprema na nastavak sezone

09.01.2015. u 10:18h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom stadionu u Subotici juče je održano prvo okupljanje u 2015. godini koje je ujedno bila prilika da se vidi sa kime se počinju pripreme za nastavak sezone u Jelen Super ligi. Šef struke Petar Kurčubić mogao je da računa na sve fudbalere sem na iskusnog štopera Iliju Radovića koji će karijeru nastaviti u drugom klubu.
Fudbaleri Spartaka održali prvi trening pred početak priprema na nastavak sezone

Hladno vreme i zaleđen teren nisu omeli fudbalere Spartaka da urade prvi zajednički trening u 2015. godini pred početak priprema za nastavak sezone.

Bila je ovo prilika da se šef struke na prvi pogled upozna sa stanjem u ekipi i kako su igrači iskoristili jednomesečnu pauzu.

Nakon obaveznih lekarskih pregleda i fizičkog testiranja na koje odlaze sutra, fudbaleri Spartaka će se vratiti u Suboticu i obaviti prvi deo priprema, a zatim se 25. januara sele na Ohrid gde će odigrati barem 4-5 kontrolnih utakmica. Kao generalnu probu pred nastavak sezone subotički superligaš odigraće meć u Kečkemetu.

Šef struke Petar Kurćubić kratko je prokomentarisao novosti u igračkom kadru, kao i plan priprema pred nastavak sezone. Izvesno je jedino da klub neće moći da računa na iskusnog Radovića, odrešene ruke je dobio i Maksimović, a postoje i određena interesovanja za Plavšića.

– "Nadam se da su se igrači odmorili u poslednjih mesec dana i da su se nakupili pozitivne energije. Što se tiče igračkog kadra, napustio nas je standardni štoper Ilija Radović, a ovim putem želim da mu se zahvalim za sve ono što je pružio u Spartaku, ali i da mu poželim sve najbolje u daljoj karijeri. Sa druge strane, Novica Maksimović je dobrim igrama uspeo da skrene pažnju na sebe i ima mogućnost da uz adekvatno obeštećenje napusti tim, dok na sve ostale računamo do daljnjeg. Pripremama smo priključili igrače koji su bili na kaljenju u Bačkoj i Senti i verovatno nekoliko naših omladinaca, uz one koji su proteklih šest meseci već bili sa nama." - konstatovao je Kurćubić i doda da će klub u narednom periodu tražiti adekvatno rešenje na mestu štopera kako bi nadomestili iskustvo Radovića.

Postoje i određena interesovanja i za Srđana Plavšića, a od daljih odlazaka zavisiće i dolasci, a politika kluba je svkako da forsira mlade igrače iz svoje škole fudbala, ali i ozbiljno računa na igrače koje su sticali iskustvo u nekim nižim takmičarskim rangovima, te su se dokazali da zaslužuju šansu u prvom timu superligaša iz Subotice.

- "Prve dve nedelje priprema smo u Subotici, radićemo dva treninga na dan, a voleli bismo da već u toj fazi odigramo jednu ili dve prijateljske utakmice. Uspeli smo za sada da zakažemo za 24. januar meč u Čelarevu, neposredno pred dvonedeljne pripreme na Ohridu gde ćemo igrati 4-5 utakmica. Po povratku u Suboticu završavamo pripreme, a generalna proba će biti 14. februara u Kečkemetu" - istakao je Kurćubić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3768

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.