Komentara: 3
Pregleda: 4543

Dodeljene nagrade Turističke organizacije Subotice za 2014. godinu

26.12.2014. u 14:44h
Izvor: RTV City
U Velikoj većnici Gradske kuće, Turistička organizacija Subotice priredila je danas dodelu Godišnjih turističkih priznanja za 2014. godinu organizacijama i pojedincima za izuzetan doprinos u podizanju kvaliteta turističkih usluga, razvoju, i unapređenju i promociji turizma u Subotici.
Dodeljene nagrade Turističke organizacije Subotice za 2014. godinu

Na svečanosti su prezentovani i rezultati rada Turističke organizacije grada, koja godinu na izmaku završava sa odličnim rezultatima, koji pokazuju porast u broju dolazaka gostiju i njihovom noćenju u našem gradu.

Prisutnima se obratila i državna sekretarka u ministavrstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri, koja je istakla da su Palić i Subotica, bez obzira na nešto lošiju turističku sezonu na nivou Republike, zabeležili porast u broju poseta i noćenja za 11,8 procenata, odnosno 8,1 procenata u prvih deset meseci ove godine. Ona je istakla da Subotica kao grad ima prednosti jer se nalazi na nekoliko novih pan evropskih turističkih ruta, što je doprinelo upravo odličnim rezultatima kada je u pitanju turizam ove regije.

Turistička organizacija Subotice, po drugi put dodelila je priznanja i to u pet kategorija. U kategoriji pojedinca ili organizacije koji su svojim radom i delovanjem na najbolji način promovisali i predstavljali Suboticu i Palić kao privlačno turističko odredište pripalo je Volonterskom servisu vodiča „Greeter – i“.

U kategoriji Objekat privatnog smeštaja – partner turističke organizacije koji je ostvario najveći broj noćenja proglašena je Vila Nikola’s. Nagradu za najbolji smeštajni objekat koji je ostvario najveći procenat popunjenosti kapaciteta dobio je Best Western hotel Gloria, dok je za najbolji smeštajni objekat koji je ostvario najveći broj noćenja proglašeno preduzeće DOO Palić Subotica – u stečaju, odnosno hoteli Patria i Prezident. Za preduzeće, ustanovu ili organizaciju koja je svojim radom doprinela dolasku velikog broja stranih turista proglašeni su Vinarija Zvonko Bogdan i Hotel Galleria.

2014. godina zaista je bila veoma uspešna za Turističku organizaciju Subotice. Prema podacima republičkog Zavoda za statistiku, za prvih deset meseci ove godine zabeležen je rast u broju dolazaka kako stranih tako i domaćih turista od 9,95 procenata i broja noćenja od 6,7 procenata. Za svoje rezultate, TOS je na Svetski dan turizma nagrađena najvećim nacionalnim priznanjem u oblasti turizma, nagradom Turistički cvet.

Tokom prošle godine u Subotici i na Paliću prenoćilo je 124 hiljade turista, a za prvih devet meseci ove godine njih 103 hiljade. I dalje, najpopularniji vid turizma je kulturni turizam, dok dentalni turizam, iako je na početku, takođe beleži dobre rezultate.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4543

Povezane vesti

Povezane teme

Turizam Subotica

subotica dental turizam

banjski turizam

turisti na paliću

turistička organizacija subotica

velika većnica

turizam na paliću

turistička ponuda palića

turizam

seoski turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.