Komentara: 42
Pregleda: 11817

Nespremni za titulu "Njujork tajmsa"

03.02.2014. u 14:17h
Izvor: Blic
Preporuka "Njujork tajmsa" je da Suboticu kao jednu od 52 destinacije u svetu treba obavezno posetiti 2014. godine, ali Subotičani ne misle tako.
Nespremni za titulu "Njujork tajmsa"

Laskava titula i 42. mesto izazvalo je negodovanje građana uz opasku da grad ima potencijala, ali nedovoljno novca i stručnjaka da bi oni koji posete grad imali motiva da se vrate.

Dr Nenad Ivanišević, rukovodilac evropskih projekata, predsednik UO "Sos Sinagoga" i direktor Gerontološkog centra, kaže da je ocena časopisa tek polazna osnova za sve što bi trebalo dovesti u red.

- Grad je dobio šansu, ali ne znači da će je iskoristiti. Subotica mora da izađe iz političkog blata, a funkcioneri da realno sagledaju ko šta zna da radi. Titulu smo dobili zahvaljujući vinariji "Zvonko Bogdan", restoranu "Boss" i hotelu "Galleria", objektima u kojima se gostima prodaje kvalitetna usluga. Bojim se da pojedinci u Subotici osim magle nikom ništa nisu prodali, kaže dr Ivanišević.

Nespremni za titulu "Njujork tajmsa"

Subotica (foto: B. Vučković)

- Ponosimo se Sinagogom, koja će kada bude renovirana biti dragulj lepši od Gradske kuće, poput Katedrale, Prvoslavne crkve u Aleksandrovu, Rokine kapele i Vodica, jedinstvenog svetilišta. Tome treba posvetiti više pažnje. Samo preporuka nije dovoljna i zato grad mora da uloži više u promocije - naglašava dr Ivanišević.

Nespremni za titulu "Njujork tajmsa"

Počastili su nas lepom titulom zahvaljujući privatnicima, ali samo Subotičani znaju šta su nekada imali, a šta je od toga ostalo. Toliko je nedovršenih projekata i nemara. U gradu se ne održava ni osnovna higijena. Treba mnogo da se radi. Daleko smo od top destinacije, kaže Marija Horvat.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 11817

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Grad Subotica

Turizam Subotica

hotel galerija

vinarija Zvonko Bogdan

boss caffe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.