Komentara: 18
Pregleda: 4929

Povećan broj boravaka i noćenja u Subotici

13.02.2014. u 15:16h
Izvor: RTV City
Turistička organizacije Subotice u 2013. godini zabeležila je porast broja boravka i noćenja stranih turista i gostiju u našem gradu i turističkim destinacijama u okolini.
Povećan broj boravaka i noćenja u Subotici

Takođe, tokom prošle godine učešćem na raznim sajmovima i prezentacijama, urađeno je mnogo na promociji i predstavljanju turističkih potencijala našeg regiona. Naredna turistička manifestacija koja je od velikog značaja za promociju turističke ponude Subotice je beogradski Sajam turizma koji se održava od 27. februara do 02. marta.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prošle godine je u našem gradu boravilo 67.319 gostiju, što je više za 10.168 nego 2012., a prenoćilo njih 122.747, odnosno 18.258 više nego pre dve godine. U procentima, broj boravaka uvećan je za 24,4, a noćenja za 25 odsto u odnosu na 2012. godinu.

Turistička organizacija Subotice 2014. godinu započela je nastupom na najposećenijem sajmu u Evropi, održanom u Štutgartu, gde je Turistička organizacija Srbije bila zemlja partner, a gde je u sklopu prezentacije naše zemlje predstavljena i Subotica. Krajem prošlog meseca, Turistička organizacija Subotice učestvovala je i na Turističkoj berzi u Ljubljani koja se tiče kongresnog turizma, gde je naš grad dobio mogućnost da besplatno prezentuje turističku ponudu u okviru poslovnog turizma.

Povećan broj boravaka i noćenja u Subotici

Ivana Anđelković, direktorka TOS i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen sport, omladinu i turizam

Naredna turistička manifestacija koja je od velikog značaja za promociju turističke ponude Subotice je Sajam turizma koji se u Beogradu održava od 27. februara do 02. marta. Turistička ponuda Subotice predstaviće se na prostoru veličine 105 kvadratnih metara, a akcenat će biti stavljen na vinski turizam.

Očekuje se da na Sajmu učestvuju neki od najvećih ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta našeg regiona, koji će imati mogućnost da predstave svoju ponudu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 4929

Povezana vest

Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

turistička organizacija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.