Komentara: 14
Pregleda: 3813

Nagrada "Turistički cvet" za Subotičku turističku organizaciju

27.09.2014. u 21:52h
Izvor: Subotica.com
Danas je u galeriji Belgrade Waterfront održana svečana ceremonija dodele najvišeg nacionalnog priznanja u oblasti turizma, nagrade "Turistički cvet". Nagrada je ove godine dodeljena u šest kategorija, a u kategoriji najbolje turističke organizacije nagradu je ponela TO Subotice.
Nagrada "Turistički cvet" za Subotičku turističku organizaciju

U kategoriji Turistička organizacija nagradu je odnela TO grada Subotice, dok je u kategoriji Turistička manifestacija pobedila "Zlatne ruke" Sokobanje.

Beogradski hotel Skver najn i seosko domaćinstvo "Ivanjički konaci", podelili su nagradu u kategoriji Ugostiteljski objekat za smeštaj.

U kategoriji organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanja kvaliteta turističkih usluga nagradu su dobili JP "Skijališta Srbije" i rediteljka Marijana Petrović.

Kada je reč o konkursu za izbor "Izuzetne destinacije Evrope", koja se prvi put organizuje u našoj zemlji, pobednik je opština Knjaževac, dok su za prateće destinacije izabrani Kovačica, Topola, Kučevo i zajednička kandidatura Nove Varoši i Prijepolja.

Izabrane destinacije u Srbiji biće uvrštene u "Mrežu izuzetnih destinacija Evrope" (EDEN Network).

Turistička organizacija Subotice najbolja u svojoj kategoriji

Kako stoji u saopštenju Turističke organizacije Srbije dugogogodišnje i brojne aktivnosti u promociji, pozicionirale su Srbiju kao turističku destinaciju na turističku mapu sveta, o čemu svedoči stalni rast broja turista, kao i deviznog priliva.

U tome značajno mesto zauzimaju i aktivnosti lokalnih turističkih organizacija. Zbog toga, ove godine, nagrada se dodeljuje turističkoj organizaciji grada Subotice, koja je učestvovala u brojnim projektima i aktivnostima na podizanju kvaliteta destinacije i promocije Subotice, Palića i okoline.

Prezentovanje na sajmovima, društvenim mrežama, putem mobilne aplikacije i internet stranice prevedene na 6 jezika, štampanje novih brošura o vinskom i seoskom turizmu, kao i saradnja sa turističkom privredom, Turističkom organizacijom Srbije i resornim Ministarstvom, organizacijom  „Srbija za mlade“ i susednom pograničnom opštinom Segedin, doprinele su povećanju turističkog prometa za prvih 6 meseci za oko 20%.

Subotica, kao jedini predstavnik Srbije, od ove godine se nalazi u dve nove sertifikovane panevropske kulturne rute Saveta Evrope:  „Mreža evropskih gradova secesije“ i  „Atrium“ – ruta arhitekture totalitarnih režima 20. Veka“. Subotička sinagoga se, već od ranije, nalazi na sertifikovanoj  „Evropskoj ruti jevrejskog nasleđa“.

Po preporuci Njujork tajmsa, Subotica je proglašena jednom od 52 destinacije koju treba posetiti u 2014. godini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3813

Povezane vesti

Povezane teme

Turizam Subotica

sinagoga

banjski turizam

turizam palić

secesija

turistička organizacija subotica

turizam na paliću

mreža gradova secesije

seoski turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.