Komentara: 10
Pregleda: 5708

Srpski novinari obišli put vina na Paliću po preporuci lista „Njujork tajmsa“

18.02.2014. u 12:47h
Izvor: Park Palić
Turistička destinacija Palić je pored prirodnih i kulturnih znamenosti, prepoznatljiva i po mnogobrojnim vinarijama i vinskim podrumima u kojima se služe tradicionalna vina ovog podneblja. Iskusni vinari i vinogradari odabirom sorti grožđa koje su prilagođene peskovitom tlu, stvaraju vina visokog kvaliteta. Vinarska ponuda našeg regiona je veoma bogata i šarolika. Ljubitelji vina, vino mogu degustirati u savemenim vinarijama ili manjim porodičnim vinarijama, vinskim podrumina i konobama, prepoznatljivim palićkim salašima i restoranima uz specijalitete domaće kuhinje.
Srpski novinari obišli put vina na Paliću po preporuci lista „Njujork tajmsa“

Treba napomenuti da Palić i Subotica imaju kapacitet od 2000 ležajeva od čega je 70% sa 4 zvezdice i preko 3500 mesta u restoranima i kafeima, dok vinari imaju kapacitet do 200 mesta ukupno u degustacijonim salama.

Američki list "Njujork tajms" uvrstio je Suboticu na svoju listu destinacija u svetu koje treba posetiti u 2014. godini. Subotica je na ovoj listi zauzela 42. mesto. New York times ističe da Palićka vinska ruta privlači domaće vinske turiste koji provode dane isprobavajući lokalni „Kaberne sovinjona“ u vinskim podrumima. 

Srpski novinari obišli put vina na Paliću po preporuci lista „Njujork tajmsa“

Shodno svetskoj preporuci koju su dobili putevi vina Subotice i Palića, preduzeće Park Palić organizovalo je proteklog vikenda obilazak vinskog puta Subotice i Palića, a pozvani su najugledniji novinari u Srbiji koji se bave turizmom i vinom kao turističkim proizvodom jednog podneblja. Novinari su mogli da se uvere u kapacitete i tehnologiju koju koriste lokalni vinari, upoznaju i probaju razne sorte vina. Svi domaćini nesebično su podelili znanje i iskustvo sa prisutnim novinarima i na taj način prezentovali sve ono sa čime se susreću turisti kada se odluče za obilazak vinske rute Subotice i Palića.

Srpski novinari obišli put vina na Paliću po preporuci lista „Njujork tajmsa“

Sve vinarije koji se nalaze na vinskoj karti Subotice i Palića, pružaju mogućnost organizovanih ili pojedinačnih poseta kako bi svoje znanje, umeće i tehnologiju podelili sa svim zainteresovanim posetiocima i naučili ih tehnikama degustacije vina kako bi u njemu znali uživati.

Izvor: Park Palić
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5708

Povezane vesti

Povezane teme

palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.