Komentara: 19
Pregleda: 28567
Foto

Veljović u Bajmoku: Postoje novi tragovi, verujemo da je Tijana živa

05.08.2014. u 16:24h
Izvor: Subotica.com
Direktor policije Milorad Veljović posetio je danas Bajmok i u 13:45 časova se obratio medijima. Tom prilikom obavestio je javnost da je posle 10 dana potrage za petnaestogodišnjom Tijanom Jurić policija došla do novih saznanja, koji u cilju istrage do daljnjeg neće biti saopšteni javnosti, ali da veruje da je Tijana živa.
Veljović u Bajmoku: Postoje novi tragovi, verujemo da je Tijana živa

Policiji je 26. jula prijavljen nestanak maloletne Tijane Jurić (15) iz Subotice, koja je bila na raspustu kod babe i dede u Bajmoku. Policajci su odmah krenuli da traže nestalu devojku koja je poslednji put viđena nedaleko od Sportskog centra ''Rata'' u Bajmoku. Policija je odmah uspostavila i saradnju sa Mađarskom, kao i drugim zemljama u regionu na rasvetljavanju ovog slučaja. 

U akciji potrage učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (policija, žandarmerija, vatrogasci), gorska služba spasavanja, Interpol, Europol i policijske službe u regionu. Više informacija o slučaju nestanka Tijane Jurić možete pročitati i u povezanim vestima.

Veljović u Bajmoku: Postoje novi tragovi, verujemo da je Tijana živa

Posle 10 dana potrage direktor policije Veljović danas je u Bajmoku izjavio da "ne želi da prejudicira ishod potrage za njom". On je izjavio da je potraga za nestalom Tijanom prioritet nad svim prioritetima za policiju i državu i napomenuo da ima nekih novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

"Policija radi na rešavanju ovog slučaja i radiće dok Tijanu ne vratimo porodici.", rekao je Veljović novinarima i napomenuo da je u rešavanju tog, kako je ocenio, izuzetno delikatnog slučaja za policiju, angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a, ne samo iz Subotice, nego i iz Beograda i drugih mesta.

Veljović u Bajmoku: Postoje novi tragovi, verujemo da je Tijana živa

"Radimo u više pravaca, a od juče smo uključili i Službu za visokotehnološki kriminal", kazao je direktor policije, napominjujući da detalje u vezi sa tim i neke nove činjenice sa kojima policija raspolaže za sada, u interesu istrage, ne može da saopšti.

"Bitno je da imamo nekih novih tragova i novih naznaka", rekao je Veljović, ističući da je slučaj Tijane Jurić, koja je nestala 26. jula, "prioritet nad svim prioritetima".

Na pitanje da li veruje da je Tijana živa posle desetak dana od njenog nestanka, Veljović je odgovorio da, kao roditelj, veruje da je ona živa: - "Najsrećniji bih bio i kao čovek i kao policajac da nju ovih dana ovde ponovo vidimo", rekao je Veljović.

Ekipa sajta subotica.com prošla je još jednom kroz Bajmok na delu puta od kuće porodice Jurić preko mesta gde se Tijana rastala sa prijateljima (na 150 metara od kuće), prateći put prema Sportskom centru "Rata" pa sve do lokacije gde je nađena jedna patika, na samo 100 metara od lokacije na kojoj se u tom trenutku održavao turnir u malom fudbalu i na kojoj je bilo mnogo Tijaninih vršnjaka i Bajmočana.

Na većem delu puta kojim se kretala Tijana u gusto naseljenom delu sela postoji javna rasveta, ali sa duge ulice i glavnog puta prema SC "Rata" postoji jedan neasfaltirani put pored kanala dug oko 150 metara koji praktično nije osvetljen i gde su nađeni za sada jedini javnosti poznati trag - Tijanina patika.

Izvor: Subotica.com
Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku Direktor policije Veljović u Bajmoku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 28567

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

Bajmok

direktor policije milorad veljović

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.