Komentara: 18
Pregleda: 27972

Tijanu traže i u Mađarskoj

29.07.2014. u 01:46h
Izvor: Dnevnik Online
Roditelji nestale devojčice Tijane Jurić (15) iz Subotice, Mirjana i Igor Jurić traže bilo kakve informacije o svome detetu koje je nestalo u noći između 25. i 26. jula. Tri dana bez spavanja, komšije, prijatelji, policija, Žandarmerija, pa čak i Interpol, tragaju za Tijanom, a plakatima su oblepljeni Bajmok, Stari i Novi Žednik, Mišićevo, Đurđin, Aleksa Šantić, Pačir.
Tijanu traže i u Mađarskoj

- Našao sam se u situaciji u kojoj nijedan roditelj ne bi trebalo niti bi želeo da se nađe. Policija radi svoj posao, ali nema većih pomaka. Molima vas, ljudi, roditelji, prijatelji, ukoliko nešto vidite ili posumnjate javite najbližoj policijskoj stanici i pomozite nam – rekao je Tijanin otac Igor Jurić.

U potragu za Tijanom Jurić od juče ujutru uključila se i policija u susednoj Mađarskoj, saznaje se nezvanično. Pretražuje se teren uz granicu s mađarske strane, a sve u nadi da bi se našao neki trag nestaloj subotičkoj devojčici.

Srpska policija i Žandarmerija već tri dana „češljaju“ osam kilometara terena od mesta gde je devojčica nestala u subotu, pola sata posle ponoći, do granice s Mađarskom.

Tijana je poslednji put viđena kada je išla prema Sportskom centru na Rati gde je pola sata pre toga bila sa svojim drugovima i drugaricama, da vrati pozajmljeni duks. Između protekloh petka i subote u intervalu od 24 sata i jedan sat posle ponoći gubi joj se svaki trag i kontakt sa drugovima i drugaricama i tada kreće potraga za njom. Policija se još uvek nije oglasila zvaničnim saopštenjem o tom slučaju.

Mole se svi građani i ljudi dobre volje, koji su spremni da pomognu u potrazi za nestalom Tijanom Jurić da ništa ne preduzimaju samoinicijativno i da se ne okupljaju bez dogovora sa policijom. Porodica Jurić se zahvaljuje svima na podršci.

Na mestu gde se sumnja da je Tijana nestala, pronađena je samo bela „startas“ patika, za koju drugovi i drugarice, kao i članovi porodice, tvrde da je njena. Pošto se nije javljala na telefon, a nije imala običaj da kasni, a da se pri tom ne javi baki i dedi, kao i drugovima na „Fejsbuku” kada stigne kući, potraga za njom započela je odmah posle jedan sat posle ponoći.

Faksimil mape je preuzet sa sajta Radio Subotice

U potragu za Tijanom ubrzo se uključila i policija. Kako se navodi, tokom noći desetak automobila, roditelji i deca na biciklima obišli su sve ulice na Rati i u Bajmoku, sva mesta na koja je odlazila, dozivajući Tijanu, ali bezuspešno. Njen nestanak prijavljen je policiji, kao i Žandarmeriji, a nadležne službe nisu uspele da lociraju njen mobilni telefon, koji se u međuvremenu ispraznio jer je, kako navode, za podnošenje zahteva za lociranje broja neophodno da prođe 24 časa od prijave nestanka.

„Nada da će se Tijana vratiti još nije izgubljena, a porodica, komšije, drugovi i drugarice nepomično stoje ispred njene kuće u nadi da će je ugledati živu i zdravu”, poručuju u Bajmoku.

Tijana je, inače učenica muzičke škole, dan pre nestanka vratila se s letovanja, gde je bila s bakom i dekom koji žive u Bajmoku. U tom selu, gde žive njeni najbolji drugari, odlučila je da provede ostatak letnjeg raspusta. Za devojčicu svi imaju samo reči hvale, nije imala momka, a naročito ne neprijatelje koji bi joj naudili.

Apel Tijaninih roditelja 

Roditelji devojčice apeluju na sve ljude da, ukoliko imaju bilo kakve informacije koje imaju veze s otmicom njihove ćerke, to jave policiji ili na broj 116-000 organizacije „Astra” koja se bavi nestalim licima i da zaista pomognu ovoj istrazi koja se malo odužila.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 27972

Povezane vesti

Povezane teme

Bajmok

trgovina ljudima

tijana jurić

otmica

sportski centar rata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.