Komentara: 16
Pregleda: 6203

Uskoro tender za prvih 14 kamera javnog nadzora u Subotici

21.01.2014. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Iako je prvobitno planiralno i saopšteno da će do kraja 2013. godine biti postavljeno prvih 9 kamera javnog video nadzora, u realizaciju ovog projekta tek se kreće početkom ove godine i tek nakon što se izvrši javni tender i odabir izvođača za montažu prvih 14 kamera.
Uskoro tender za prvih 14 kamera javnog nadzora u Subotici

Projektna dokumentacija za video-nadzor devet raskrsnica, gde treba da se postavi 14 kamera je završena. Dokumentom je obuhvaćena celokupna bezbednost građana, a ne samo po pitanju saobraćaja.

Direkcija za izgradnju grada u narednom periodu trebalo bi da raspiše javnu nabavku za izbor izvođača radova. U Savetu kažu da je obezbeđeno šest  miliona dinara za celokupan projekat i da kamere biti postavljene na svim važnijim raskrsnicama, a sve u cilju smanjenja saobraćajnih prekršaja.

Dugo očekivani video-nadzor biće postavljen ove godine, ako je verovati Savetu za bezbednost saobraćaja u gradu. Novac je obezbeđen, ostalo je da se sprovede javna nabavka i kamere postave na sve bitne raskrsnice i na  nekoliko javnih površina kako se više ne bi nanosila milionska šteta gradu od krađe saobraćajnih znakova, šahti, uništavanjem javnih objekata. Građani smatraju da postavljanjem video-nadzora poboljšaće se i bezbednost građana.

Cilj je da se poboljša opšta bezbednost i spreče saobraćajni prekršaji.Kamere će biti postavljene na sledećim raskrsnicama: Frane Supila i Somborskog puta, Beogradskog puta i ulice Aksentija Marodića, Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, zatim, na raskrsnici  Horgoškog i Kanjiškog puta, Senćanskog i Bajnatske ulice, na Karađorđevom putu, Tgu Sinagoga i ulicama Vase Stajića i Korzo.

U Savetu kažu da na inicijativu saobraćajne policije u gradu imaju u planu da kupe uređaj kojim će moći da se testiraju vozači na drogu. Ovogodišnji budžet Saveta iznosi oko 20 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 6203

Povezane vesti

Povezane teme

Subotica video nadzor

video nadzor grada

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.